Nu kan du live-streame koncerter på mobilen

Drømmer du om at opleve Michael Learns To Rock fejre 25 års jubilæum på den internationale musikscene til Smukfest i Skanderborg, selvom du ikke har nået at få billet til den udsolgte festival?

Det kan du nu med app’en SubCell, der lader dig streame lyd og billede fra koncerter i hele verden, samtidig med de foregår. Tjenesten er således et godt alternativ til dig, der ikke kunne få billet til en bestemt koncert – eller ikke har mulighed for at rejse til koncertstedet.

Det koster et forskelligt antal e-billetter at streame en koncert – dem køber du via din iTunes- eller Google-konto. En e-billet koster omkring 19 kroner.

Som musikfan kan du have god samvittighed, når du går til de virtuelle koncerter på mobilen, fordi det er den udøvende musiker, der selv sætter prisen på e-billetterne og tjener hovedparten af pengene. Arrangøren og rettighedshavere tjener en mindre del.

App’en er udviklet af det danske firma AUDUX i Nibe ved Aalborg, der sikrer, at pengene bliver fordelt korrekt mellem alle parterne.

- Den enorme livsforandrende virkning, som internettet på meget kort tid har haft for producenter udøvere og ikke mindst for skabere af musik i alle genrer, gør det ekstra dejligt at høre, at teknologisk udvikling nu også skaber en ny indkomstmodel, der rent faktisk gavner rigtige mennesker i alle led af musikkens vej fra ide til forbruger, siger sanger og komponist Ivan Pedersen, der er formand for organisationen DPA Danske Populærautorer (KODA) i en pressemeddelelse.

- Det bliver bare endnu bedre af, at det er en dansk ide, som nu er udviklet og klar til markedet.

Analog bøgeskov møder moderne teknologi

SubCell får premiere på årets Smukfest, og her er oplevelsen gratis for de første 10.000, der melder sig til, mens de efterfølgende skal betale omkring 12 kroner for at se Michael Learns To Rock på mobilen.

- Det er en fascinerende tanke, at publikum fra den anden side af jorden eller fans, der ikke nåede at købe billet til årets festival, nu alligevel kan få chancen for at være med til en Smukfest-koncert, lige mens det hele sker, siger Poul Martin Bonde, der er talsmand for Skanderborg Festival.

-På Smukfest kan vi rigtig godt lide kombinationen af analog bøgeskov og den mest moderne teknologi – så da AUDUX spurgte om vi ville være med til dette pilotprojekt, sagde vi straks ja. SubCell er tilgængelig til iOS og Android og fungerer bedst, hvis du er koblet på et WiFi-netværk eller har en stabil 3G- eller 4G/LTE-forbindelse.