Nu kan du overføre penge med sms

I midten af april meldte bankerne Nordea, Jyske Bank og flere, at de i fællesskab ville tilbyde de danske bankkunder en nem måde at betale og overføre penge til hinanden på. Udenfor stod Danske Bank, der arbejdede på deres egen løsning, som i dag er dukket op i App Store og Google Play.

Løsningen hedder MobilePay og er til alle bankkunder uanset bank. Den er gratis for alle indtil den 1. januar, og om de vil opkræve penge for den efterfølgende afhænger af hvad markedet siger til den tid, oplyser Danske Bank.

MobilePay gør det nemt at overføre penge blot via en sms og er et smart alternativ til kontanter, når der skal overføres penge for vennerne udlæg.

- De fleste kender situationer, hvor man skal betale en ven, dele regningen for en middag eller købe noget af en privat. Men ofte har vi ikke kontanter på os, og så bliver man nødt til at hæve penge først eller overføre dem i net- eller mobilbanken. Det gør vi meget nemmere nu, siger Jesper Nielsen der er chef for forretningsudvikling i Danske Bank Personal Banking.

- Du skal bare kende modtagerens mobiltelefonnummer. Man behøver altså ikke modtagerens kontonummer og samtidig kan en betaling gennemføres med langt færre klik end i både net- og mobilbank, fortæller Jesper Nielsen.

For at kunne benytte dig af tjenesten kræver det blot få enkle remedier som en smartphone, et dansk mobilnummer, betalingskort og en bankkonto.

Du kan kun overføre maks 500 kroner per gang og ikke mere end 1.000 kroner om dagen. Begrænsningerne siger også at man ikke må gennemføre mere end 18.000 kroner om året i ind- og udbetalinger.