Nu kan du se mindre til dine venner på Facebook

Er du træt af venner, der deler alt for mange ligegyldige ting på Facebook? Så er der godt nyt på vej.

Nu bliver det nemlig muligt at "se mindre til" de bekendtskaber, som oversvømmer dit newsfeed med madbilleder, Buzzfeed og børneupdates.

Facebook har igennem et stykke tid arbejdet på at forbedre nyhedsstrømmen, så det bliver nemmere for brugerne at vælge og vrage. Man har da også længe kunnet "unfollowe" støjende elementer - for eksempel studiekammeraten og hendes lidt for flittige check-ins i Fitness World.

Denne løsning har dog hidtil været præget af en slags alt-eller-intet tankegang, hvor man enten har måttet finde sig i få hele pakken, eller slet ingenting. Desuden har der blandt brugerne hersket en hel del tvivl om, hvad det egentlig betød, når man afmeldte en bestemt profil.

Men det bliver der altså ændret på nu. Vælger du at "se mindre til" dine venner, skruer du blot ned for hyppigheden af updates, uden at de helt forsvinder.

Udover den såkaldte see less from-feature, skulle det også blive nemmere at få overblik over, hvem du følger og ikke følger. Det gælder desuden både venner og de sider, du synes godt om.

Facebook er, efter eget udsagn, allerede begyndt at rulle de nye funktioner ud, så der bør snart være rig lejlighed til at få ryddet op i dit newsfeed.

Se mere om de nye tiltag i videoen herunder.