Nu kan du se Youtube, mens du er offline

Du behøver ikke længere have dækning for at nyde videoer på Youtube. Billede: Scanpix

Er du også træt af hakkende youtube-videoer, mens du pendler til og fra arbejde med det offentlige transportsystem? Youtube har tænkt på dig, og deres næste store opdatering til de mobile systemer kommer med en løsning.

Når du opdaterer din Youtube-app vil en af de nye funktioner nemlig gøre det muligt at se Youtube-videoer, mens man er offline.

Tjenesten fungerer ved at man udvælger videoer til senere afspilning mens man har netforbindelse. Disse videoer vil så være lagret på telefonen i en kort periode.

Udover at hjælpe pendlere, der bevæger sig igennem områder med dårlig forbindelse kan opdateringen især være med til at hjælpe brugere, der er en del af Youtubes Creator & Partners-programmer. Deres indtjening hænger nemlig sammen med antal views på deres videoer.

Nyt farvand for Youtube

Dette kan tyde på nye toner fra Youtube, der ellers har stejlet hårdt på, hvorvidt man måtte downloade videoer fra deres site eller ej.

Der har ellers ikke været mangel på ulovlige metoder til at downloade både lyd og video på anden vis gennem tredjeparts-software.

Offline-featuren er den seneste i en række opgraderinger af Youtubes mobile app og vil være tilgængelig til november. I august gjorde en opdatering det muligt at streame video, mens man søgte efter den næste video, man ville se.