Nu kommer den førerløse bil til Europa

Googles selvkørende bil har siden 2010 kørt rundt i Californien, hvor den indtil videre har tilbagelagt omkring 450.000 kilometer på åben vej. Foto: Scanpix

Nogle gange overgår virkeligheden fantasien.

Og det synes netop at være tilfældet til januar, hvor den førerløse bil bliver en realitet i Europa.

Som det første europæiske land vil Storbritannien nemlig tillade biler, der kan køre selv, på offentlige veje, skriver det britiske nyhedsmedie BBC.

- Dagens annoncering betyder, at vi om mindre end seks måneder vil se førerløse biler på vejene, hvilket gør os til førende inden for denne transformerende teknologi og åbner nye muligheder for vores økonomi og samfund, siger den britiske erhvervsminister Vince Cable til BBC.

Efter nytår bliver det således lovligt for alle i Storbritannien at tage ’robotbiler’ med på vejene. De kommende år skal teknologien sideløbende testes i tre forskellige - endnu ikke udvalgte - britiske byer.

Desuden skal der ifølge BBC laves en gennemgang af vejnet og færdselsregler. Det arbejde forventes afsluttet inden udgangen af året.

Storbritanniens transportministerium havde oprindeligt lovet, at selvkørende biler kunne blive testet på offentlige veje allerede ved udgangen af 2013.

Der kører allerede førerløser biler rundt i flere amerikanske stater, herunder Californien, Florida og Nevada. Også i Japan er der blevet gennemført test af teknologien, mens der i Sverige er planlagt test i 2017.