Nu kommer Google med kæmpe reklamer

Foto: SynrgyHQ

Det er nye tider for Google.

Tilbage i 2005 tog de et standpunkt i forhold til reklamer på deres site. Dengang lovede de, at deres søgemaskine aldrig ville blive hjemsted for reklamer i spandevis.

- Der vil ikke være bannerreklamer på Google hjemmeside eller søgeresultater. Der vil ikke være skøre, blinkende grafiske dingenoter, der flyver rundt og popper op på Googles side. Nogensinde, skrev Marissa Mayer, der dengang var topchef for søgeprodukter og brugeroplevelse hos Google, i en pressemeddelelse.

Kun på prøvebasis

Det lader dog til, at et eller andet har ændret sig de sidste otte år, for nu vil der komme kæmpe bannere, der fylder en god portion af din skærm, hvis du søger efter specifikke søgeord.

Billedet er taget af SynrgyHQ’s twitterprofil, og viser en reklame for Southwest Airlines. Udover at være et kæmpe billede, består reklamen også af dybe links til forskellige sektioner af flyselskabets website.

Det er indtil videre kun på forsøgsbasis og kun i USA. Reklamerne er for 30 forskellige reklamebureauer, og skulle gælde for under fem procent af alle søgninger, men det er alligevel nye toner fra internetgiganten, der i årevis hårdnakket har benægtet det.