Nu kommer mikrocomputerne

Miniaturecomputere, der kan bruges til en lang række formål lader til at være det nye sort. Nu kommer endnu en spiller på markedet.

Hvorfor betale flere tusind kroner for et mediecenter, når man kan nøjes med at betale nogle få hundrede for hardware, der kan klare de fleste opgaver lige så godt?

Det spørgsmål er der åbenbart flere hardwareproducenter, der har stillet sig selv. Det seneste resultat af det er APC fra VIA. APC står for Android PC og er en lille computer på 17,5 x 8 centimeter, der kører med en version af Android 2,3, der er blevet optimeret til brug med mus og keyboard, og den har en lang række tilslutningsmuligheder.

APC har en processor på 800MHz, den har 512MB RAM, 2GB lagerplads, der kan udbygges med micro-SD, HDMI, VGA, fire gange USB 2.0 samt Audio out / Mic in.

Desuden har den en grafikchip, der kan trække 720p. Her skuffer den en anelse over for Raspberry Pi, der er en lignende maskine, der dog er mindre og har færre tilslutningmuligheder - men til gengæld kan den køre med 1080p på trods af en svagere processor.

Android vs Linux

Den største forskel mellem de to er dog, at APC kommer med et præinstalleret styresystem, mens Raspberry Pi kræver, at man installerer et selv. Det kan dog meget vel være en stor fordel for den mindre Raspberry Pi, da man så vil kunne installere et fuldblods-operativssystem som Linux på den, hvilket vil give langt flere muligheder end Android.

Men begge maskiner har stort potentiale for folk, der selv ønsker at bygge et mediecenter eller en arbejdscomputer til lette opgaver for meget få penge. Fælles for både Pi og APC er, at man selv skal proppe computeren i et kabinet. Raspberry Pi koster mellem 25 og 35 dollar, mens APC koster 49 dollar og kan forudbestilles her med levering fra juli.

Her på Beep ser vi meget gerne mere til denne slags maskiner, da det gør det muligt at lave computere til bestemte opgaver, såsom mediecentre meget, meget billigt. Og vi tør slet ikke tænke på, hvad diverse nørder og ingeniører vil kunne få ud af maskiner som disse.

Hvad ville I bruge dem til?

4
Kommentarer

Hej @Henrik, ville bare lige fastgøre at den med android kun er optimeret til tasteratur, mus og skærm, touch vil ikke fungere.
- Det er rimelig øv at bluetooth og WIFI ikke er med i maskinen.. :-(
- Raspberry Pi har kun 256 mb ram, den er ikke mindre end APC.

op
6 brugere har stemt

Nu står der jo ikke noget om lyd, men personligt vil jeg nok smide sådan en fætter i bilen. Med den i bilen kan ungerne se film på bagsædet og jeg kan høre musik mens jeg køre. Styresystemet bliver nok android, da jeg har brug for touch skærm. Det må da testes, og som lars nilsson skriver så giver det jo mulighed for at afspille online tv, musik, navigation, etc.

op
10 brugere har stemt

Jeg skal have en med Linux hvor jeg kan køre en Minecraft server på

op
6 brugere har stemt

Jeg kunne bruge den til at køre onlive på mit tv. Kræver godt nok lige en USB wifi dongle, men det er stadig noget billigere end onlives microkonsol til 99 USD.

op
6 brugere har stemt

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Seneste historier

Indtast din e-mail adresse

Redaktøren anbefaler

Apples top-tablet, iPad Air 2 er en hurtig, let og imponerende sag. Men underligt nok så er den også Apples egen største fjende. Du vil hellere have den end en iPad Mini.

Afstemning

Hvilken konsol skal du have?: