Nu kommer Nokias kamera-kæmpe

Lige inden Microsoft helt overtog Nokias mobilforretning, nåede finnerne at stå for en af tidens mest opsigtsvækkende nye smartphones. Nemlig Lumia 1020, der kan prale af et kamera på voldsomme 41 megapixel, Pureview-teknologi og Windows Phone.

I sommer fik amerikanerne lov til at tage flotte billeder med mobilen og nu er det danskernes tur. Mobilen lander i butikkerne den 10. oktober til en pris på omkring 5.000 kroner, der sætter den i samme prisleje som iPhone.

Ud over de svimlende 41 megapixel har kameraet optisk billedstabilisering, der gør at videoer bliver langt mere rolige at se på og med en fornyet zoom kan du fange det meste på motivjagt.

- Lumia 1020 er den første smartphone, der er et reelt alternativ til et traditionelt digitalkamera eller videokamera. Takket være hardwaren i telefonen samt Nokias Pureview-teknologi, som blandt andet inkluderer optisk billedstabilisering og Xenon-blitz, bliver billederne, man tager med en Lumia 1020, i mange tilfælde bedre og skarpere, end hvis de var blevet taget med et almindeligt digitalkamera. Den eneste måde, man kan tage bedre billeder end med en Lumia 1020 på er ved at bære rundt på et spejlreflekskamera hver dag,” siger Nokias produktchef Niels Kjelstrup i en pressemeddelelse.

Du kan selvfølgelig se frem til en test af mobilen, som vi både vil hive ind foran og bag kameraet, så de fine påstande kan blive sat på en prøve.

Kunne du tænke dig Lumia 1020?