Nu kommer reklamerne på Instagram

Instagram har nu officielt meldt ud på deres egen platform, at de inden for nogle måneder nu vil begynde at smide reklamer med i dit feed, så du både ser vennernes billeder og enkle reklamer.

- Det at se billeder og videoer fra brands du ikke følger vil være nyt, så vi starter stille og roligt. Vi vil fokusere på at levere et lille antal smukke højtopløselige billeder og videoer fra en håndfuld af de brands, der allerede er kendte medlemmer af Instagrams fællesskab, siger Instagram selv i en meddelelse på deres egen profil.

Med et antal på hele 150 millioner brugere har Instagram fat i en stor del af verdens befolkning, der alle kan oprette gratis profiler. Men som med Facebook så skal forretningen køre rundt, så derfor ser de sig nu nødsaget til reklamer direkte i feedet.

I første omgang skulle det dog kun åbnes op for de amerikanske brugere, men vi kommer nok også med på et tidspunkt. Og selv lover Instagram, at det vil være reklamer, der både er kreative, underholdende og engagerende ”som på samme måde som når du bladrer igennem dit favorit-magasin”.

Og hvis der er en reklame du ikke bryder dig om, kan du fjerne reklamen direkte fra Instagram og komme med feedback, hvorfor du ikke bryder dig om den.

Det nye kommercielle fremstød har ikke overraskende medfødt en hel del debat på både Instagrams egen side og på nettet. Flere mener, at Instagram i stedet skal lave to versioner, hvor man kan betale for at slippe for reklamerne, nogle synes det er okay og uundgåeligt eftersom det er en gratis tjeneste mens andre helt og holdent vil stoppe med at bruge tjenesten.

Hvad synes du?