Nu vil Microsoft tage kampen op mod disse

Microsofts kommende touch-enheder skal konkurrere mod produkter som Nexus 7 og iPad mini

Først smed Google og siden også Apple en tablet på markedet med en størrelse på omkring syv tommer, og nu vil den amerikanske software-gigant Microsoft også have en bid af kagen.

Nettet har længe summet af rygter om, at Microsoft arbejder på at sende en mindre tablet ud til forbrugerne, og nu er rygterne blevet bekræftet af Microsofts økonomichef Peter Klein. Det rapporterer Microsoft-journalist Janet Tu fra Seattle Times på Twitter samt det amerikanske medie Huffington Post.

I forbindelse med fremlæggelsen af Microsofts kvartalsregnskab har Peter Klein således oplyst investorer og analytikere om, at selskabet lige nu samarbejder med flere producenter om at lave en serie af mindre touch-enheder, der kører på Windows. Produkterne skal konkurrere mod de syv tommer-tablets, der allerede findes på markedet og kommer i løbet af ”nogle måneder” til "konkurrencedygtige priser".

Ifølge tidligere rygter er de nye produkter i Surface-serien, og mange i branchen forventer derfor, at Microsoft Surface snart får en 'lillebror' i form af en syv tommers model.