Nu vil Telmore tilbyde dig det hele

Er du bruger af HBO Nordic, en musikstreamingstjeneste og måske et avis- eller magasin-abonnement, så kunne du eventuelt have glæde af Telmores nye tilbud.

Under paraplyen Telmore Play åbner TDC koncernen i dag op for deres nye samlende abonnement, der både tilbyder kunden et mobilabonnement og abonnementer til et hav af digitale tjenester, der tæller alt lige fra magasiner, video- og musikstreaming og bøger.

Et tilbud de selv ser som meget attraktivt i et marked, der mere og mere præges af smartphones og data. Telmore forventer en sekscifret kundetilgang. For 249 kroner om måneden vil kunden udover fri tale, 4G-forbindelse og op til 5GB data også kunne få glæde af tjenester som HBO Nordic, Euroman, TV 2 Play og Mofibo for at nævne noget af udbudet.

Kunden skal være vagtsom

Et træk der giver mening for både operatør og kunde, men som alligevel sætter nogle krav for kunden, slår teleanalytiker Torben Rune fast.

- Man skal være mere vagtsom som kunde. Det er blevet populært at ’bundle’ tjenester, men når man samler det hele under én pris, så kan det også være svært at gennemskue og sammenligne i forhold til resten af udbuddet, slår Torben Rune fast.

- Det er kundens udfordring, selv at gennemskue hvilken konkret værdi produktet har. Det er lidt som at købe en tv-pakke hos kabeltv-udbyderen. Det er fint, hvis man bruger de mange tjenester, men hvis ikke, betaler man unødigt meget for sit abonnement, siger han.

Samme logik som i supermarkedet

Men sammenligningen med kabeltv er Telmores direktør Rasmus Busk dog ikke helt enig i.

- Man kan jo købe alle tjenesterne hver for sig. Vi samler det bare i en bundle. Det er samme logik som nede i supermarkedet. Hvis du køber mere får du også mere i rabat, siger Rasmus Busk.

Han vil ikke komme konkret ind på hvordan økonomien hænger sammen i tilbudet, men lover, at der ikke pludselig kommer uventede ekstraregninger.

- Der står ikke noget med småt her. Økonomien hænger fint sammen i takt med at vi samler flere tjenester under samme abonnement. Man kan selvfølgelig tilkøbe mere data, hvis man bruger mere end 5GB, men vi regner med at de fleste af vores kunder holder sig under, siger han med hentydning til grænsen op til 5GB på abonnementet.

Betyder flere tjenester til kunden

Torben Rune er dog overbevist om, at der vil komme langt flere af sådanne tilbud til danskerne. Det giver mening for operatørerne, der kan tilbyde en unik pakke, og det vil give plads til flere og mindre tjenester.

- Selv om man fratager kunden nogle valgmuligheder og i stedet leverer en pakkeløsning til dem, så vil det hjælpe til et større udbud af tjenester. De små og mindre attraktive tjenester kan bedre overleve. De behøver ikke længere selv kæmpe med en lille kundeskare.

Ville et sådan tilbud kunne interesse dig?

Opdateret kl 10.35: Citater fra Telmores direktør Rasmus Busk