Ny app: Facebook vil gøre dig anonym

Facebook er ikke platformen eller tjenesten, der gennem tiderne har taget bedst vare om brugernes privatliv. Det er de fleste i dag enige om. Men det har Facebook tænkt sig at lave om på.

For mens behovet stiger for brugerne til at være mere private og passe bedre på deres indhold, stiger presset på Facebook. Og måske på baggrund af det, arbejder Facebook på en ny enkeltstående app, der skal fokusere på anonyme brugere og interaktion. Det skriver The New York Times i dag.

App’en vil skulle gøre det muligt for Facebook-brugere, at logge på med aliaser og synonymer. Herfra kan man så kommunikere og diskutere forskellige emner. Lidt lige som vi i dag kender det fra Reddit.

Og der findes da også en del forbilleder derude, som Facebook nok har kigget lidt efter. Apps som Secrets og Whisper er store i udlandet. Det er apps, hvor man kan poste hemmeligheder og andre emner komplet anonym.

Og senest har Ello, det nye sociale netværk, haft god medvind alene på baggrund af, at være et sted, der ikke sælger dine private oplysninger til annoncer. Her kan man endda også gøre sig mere anonym på tjenesten.

Om Facebook overhovedet lykkedes med sådan en app er usikkert, spår mange analytikere. Alene med den historik Facebook bærer rundt på med den ringe fokus på brugernes privatliv, gør det svært.

Men ville du bruge sådan en?