Ny dansk musik-app skal give Apples baghjul

Der mangler en køfunktion, og man skal klikke alt for mange gange for at finde sine sange og lave playlister.

Det mener Anders Skov Klausen, som studerer it og økonomi på CBS i København, om den musik-app, der er standard i alle iPhones.

Derfor har han sammen med en indonesisk kollega brugt de seneste fem måneder på at udvikle et mere simpelt alternativ, og det er blevet til musik-app’en Musio, som netop er blevet udgivet globalt i App Store.

- Det er dybest set en forbedring af den nuværende musikafspiller. Tanken bag er, at der er rigtig mange, som har et forhold til musik, og rigtig mange mennesker bruger standardafspilleren i løbet af dagen. Og noget jeg selv har savnet de seneste år er en køfunktion, og det er netop det Musio tilbyder. Det er også den primære grund til, at folk køber app’en, siger Anders Skov Klausen til tv2.dk.

- Man kan eksempelvis bruge køfunktionen i forbindelse med en løbetur. Her kan man vælge et antal sange og smide dem i kø. Når de er færdige med at spille, bliver de fjernet. Alternativet er, at man smider dem i en playliste, men det kræver, at man opretter en liste ved at give den et navn og gemme den – og det tager tid.

Finger-swipes i stedet for klik

Ideen til Musio er udsprunget af den populære email-app Mailbox, som var så eftertragtet, da den blev udgivet, at brugene stod i kø for at få fat i den.

Derfor minder designet i Musio også om Mailbox’, hvor der i navigationen rundt i menuerne er fokus på at swipe i stedet for at klikke.

- Der er tænkt rigtig meget over at reducere antallet af klik i vores app. Hvis du finder en artist i Musio, popper albummet op lige under som en slags animation. Og det samme med de enkelte sange. Det hele ligger samlet på et skærmbillede, så det er let og hurtigt at navigere i musikbiblioteket, fordi man altid er klar over, hvor man er, forklarer Anders Skov Klausen.

Er I ikke bange for, at folk ikke gider bruge jeres app, fordi de i stedet streamer deres musik?- Jeg tror, at hovedparten stadig har musik liggende på telefonen. Vi har overvejet streaming, men det er ikke en del af app’en i første omgang - køb af musik er ikke et overstået kapitel, bare fordi der findes streaming. Vi tror på, at folk lytter til et musiknummer på en streamingtjeneste og derefter køber det til deres lokale bibliotek.

Anders Skov Klausen tilføjer, at første skridt nu er at gøre deling af playlister tilgængeligt – derefter vil han sammen med sin kollega forsøge at implementere streaming fra Rdio og Spotify i Musio-app’en. Den funktion kommer tidligst til i det nye år.

Musio findes kun til iOS (er kompatibel med iOS 7) og koster 19 kroner i App Store.

Har du prøvet Musio? Og i så fald - hvad synes du om den?