Ny Facebook-feature fortæller dig hvis vennerne er tæt på

Featuren, der hedder ’Nearby Friends’ (’venner i nærheden’, red.) er en funktion, der fortæller dig, hvis dine venner er i nærheden af dig. Meningen med funktionen er, at det på den måde er lettere for facebookbrugere at mødes.

TV 2 Beeps redaktør, David Guldager, mener, den nye feature er en meget naturlig udvikling for det sociale netværk, som Facebook er.

- Det er en feature, der tager den sociale platform, som Facebook er, og fører den ud i real life, siger han.

- Det giver meget god mening for Facebook at tage skridtet fra den virtuelle verden til den virkelige. På den måde fanger de brugerne, hvor de er – der er mange, der er på fra deres mobiltelefoner, og ikke bare sidder hjemme foran skærmen.

Funktionen skal du selv slå til inde på din Facebook. Derfra kan du vælge, hvem af dine kontakter, du gerne vil have en meddelelse fra, hvis de er i nærheden.

Facebook vil så fortælle dig, hvis en af personerne fra din valgte liste er i nærheden. Derfra kan du slå en yderligere funktion til, der kan fortælle dig hvor din ven helt præcist befinder sig.

Funktionen går begge veje, så hvis du har sat funktionen til, vil dine venner også kunne se, hvor du befinder dig.

Konceptet er ifølge David Guldager ikke nogen helt ny opfindelse. Både Google og Apple har tidligere lavet lignende tiltag.

- Det er ikke nogen ny ting. Google havde Latitude, som lukkede ned i 2013, og Apple har funktionen Find My Friends, så man har kendt til det før, siger han.

- Det er bygget på info, som har været tilgængelig i lang tid. Geolocation har tidligere haft en negativ klang, fordi det har været brugt til at lave specifikke annoncer, men det her er en mere brugbar funktion, mener TV 2 Beeps redaktør.

Indtil videre er det kun de amerikanske Facebook-brugere, der har mulighed for at bruge ’Nearby Friends’.