Ny Kindle udfordrer nu for alvor iPad

Kindle Fire HDX er en kraftfuld tablet, der kan mænge sig med de store drenge. Billede:Mashable

Kindle Fire tablets har altid primært været en portal til Amazons mange forskellige services. Deres næste i rækken ser dog ud til at være en værdig konkurrent til andre tablets på markedet, både hvad angår pris, funktionalitet og ydeevne.

Kindle Fire HDX kommer den til at hedde, og den vil være i to versioner. Den ene bliver med en 7 tommers skærm og den anden bliver på 8,9 tommer. Ud over størrelsesforskellen, så er modellerne overraskende ens.

De samme specifikationer

De fleste specifikationer er de samme, uanset om du vælger den lille eller store model. De vil begge have en 2,2 GHz Snapdragon 800 processor, 2GB memory og fire gange bedre grafik end forgængeren, takket være Adreno 330 GPU’en. Med så meget power kunne man godt tænke, at den ikke vil have den store batterilevetid, men Amazon lover op til 11 timers batteri, og helt op til 17 timer, hvis man bare sidder og læser bøger.

Ifølge The Verge og deres hands-on med produktet, er der næsten ingen forsinkelse, når man åbner adskillige apps og spiller krævende spil som eksempelvis Asphalt 8.

En imponerende skærm

Displayet på 7 tommers-versionen er på 1920x1200 og 8,9 tommers versionen er på 2560x1600. Antallet af pixels per tomme er stort set identisk. Et andet bevis på at Amazon virkelig har gjort noget ud af deres skærmkvalitet er den nye sensorbaserede kontrast-regulering. Den regulerer de mørke områder af skærmen, hvis der er skruet op for lysstyrken, så farverne ikke bliver udvasket.

En Amazon tablet til Amazon produkter

Styresystemet i HDX bliver en ny version af Fire, kaldet Mojito. En af de nye funktioner er en grid-baseret opsætning af dine apps, så du ikke behøver scrolle i en uendelighed for at nå frem til en specifik funktion.

Som den gamle Kindle har du naturligvis adgang til et overflødighedshorn af Amazon-services. Der er den overvældende store Kindle Store, der har over en million bøger, magasiner og aviser, men også Amazons app-store, som godt nok ikke er så imponerende som Apples, men som alligevel vokser dag for dag.

En af de interessante nye features er at du kan downloade film og serier fra Prime Instant Videos og se dem, mens du er offline. Denne service er dog kun tilgængelig i USA indtil videre.

X-Ray er til din indre film-nørd

Hvis du er en trivia-nørd, kan du også få stor glæde af den opdaterede X-Ray funktion. X-Ray vil finde teksten til den sang du lytter til og auto-scrolle, mens du hører den, så du kan følge med i teksten. Den finder endda sangtitel og kunstner på den sang, der spiller i den serie eller film, du er ved at se.

X-Ray giver dig også baggrundsinformation om figurerne og en masse andet sjov information, mens du ser en film eller serie; Stort set alt hvad Amazon-ejede IMDB kan tilbyde.

Hvis du har en Playstation 3 eller et samsung tv kan du streame filmen fra din tablet til dit fjernsyn og få alle baggrundsinformationerne på din tablet, så det ikke forstyrrer billedet i selve filmen. Der er også en mirror-funktion, hvis dit tv har Miracast, så du kan bruge tv’et som en second screen.

Mayday, jeg har brug for hjælp!

En af de mest innovative funktioner er den nye Mayday-knap. Hvis du støder ind i problemer kan du trykke på knappen og ganske få sekunder efter, vil en tech-medarbejder hos Amazon assistere dig. De kan overtage din tablet og selv løse problemet, eller forklare dig hvad du skal gøre via videofeed eller diagrammer direkte på din skærm. Servicen er tilgængelig 24/7.

Hvis du er på markedet efter en tablet i denne størrelsesorden, er HDX svær at slå. Ikke alene har de en super skærm og en high end processor, de er også nogle af de billigste på markedet. 7 tommers versionen vil koste 229 dollar og 8,9 tommer versionen koster 379 dollar.

7-tommers versionen er klar til shipping fra d. 14. november, mens du skal vente lidt længere på 8,9-tommers versionen som først kommer 10. december.