Ny tablet-krig: Kan iPad nu overmandes?

Enhver techproducent med respekt for sig selv har i dag et tablet-bud. I forskellige størrelser, ydelser og til forskellige behov har danskerne i dag nok at vælge i mellem.

Vi tog fire af de nyeste og mest interessante tablets med i studiet for at kigge nærmere på mulighederne, og se om modstanderne nu endelig har fået en overhånd i forhold til den nye iPad Air 2.

Apple iPad Air 2

  • Pris: Fra 3.800 kroner

Den nye version er både tyndere og lettere end forgængeren. Den er også hurtigere. Men derudover ligner den umiddelbart sig selv. Det er samme styresystem og den kan det samme. Men hvorfor lave om på en succes, og når nu prisen holdes nogenlunde i niveau som tidligere, så er den nye iPad et godt bud på din nye tablet.

Microsoft Surface Pro 3

  • Pris: Fra 6.000 kroner

Microsofts hybrid-produkt er noget ud over det sædvanlige på tablet-fronten. For det er egentlig ikke en tablet – mere en laptop med tablet-tendenser. Der er både lækkert og aftageligt tastatur, en stylus til at håndtere den fulde Windows-oplevelse og indmad, der er en god arbejdscomputer værdig.

Prisen er højere, men det skyldes alt det førnævnte. Det er en fremragende og mere behagelig laptop at bruge, og hvis man har brug for en tablet, så er der som bekendt også mulighed for det.

HTC Nexus 9

  • Pris: Fra 2.800 kroner

Googles Nexus-serie handler om at fremvise Google i al sin pomp og pragt. Ikke noget med et ekstra lag fra Samsung, HTC eller de andre. Det er glat og enkelt. Og alt det stråler Nexus 9 også af. En smuk tablet med et endnu smukkere styresystem, det nye Android Lollipop.

Prisen er 1.000 kroner mindre end iPad og det hjælper bestemt. Men selv om den har en mindre skærm (8,9-tommer skærm) end iPad Air, så er der ikke så stor forskel i den ydre størrelse. Den er både tykkere og tungere end iPad Air, og den lander mindre elegant mellem to stole.

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro

  • Pris: Fra 3.800 kroner

Dette er feltets største skærm. Hele 13-tommer pryder Lenovos tablet, der fyldes op af Android. Og hvis ikke det er nok, så kan du altid tænde projektoren på siden for at skyde et op til 50-tommers stort billede op.

Den har et specielt design, som kan bruges til både en naturlig stand med indbyggede højtalere. Men det gør den også langt mindre handy. Det er ikke en tablet man lige så nemt tager med sig i forhold til resten af feltet.