Nye apps: Google giver din familie spilhygge på tv

Snart behøver du ikke længere grave dybt i gemmerne efter støvede spillebræt, når der skal dystes i Matador.

Tirsdag annoncerede Google nemlig en samling spritnye spilapps til Chromecast, som endnu en gang skal samle far, mor og børn om tv'et. Dermed skal den lille HDMI-dongle nu konkurrere med etablerede familiekonsoller, som f.eks. Nintendos Wii U.

Selvom det ikke ligefrem myldrede med apps til Chromecast, da den først blev lanceret i 2013, er Google sidenhen kommet godt efter det. Idéen med de nye, specialudviklede spilapps er da også helt simpel: Fremfor at skulle smide penge efter en konsol, kan du i stedet blot bruge din smartphone som controller, via softwaren i din dongle.

De netop lancerede spiltitler byder blandt andet på Wheel of Fortune, Scrabble Blitz og Monopoly Dash. Derudover præsenterede Google også spillet Just Dance Now, som er en mobilversion af det Kinect-baserede dansespil. Her skal din smartphone ligeledes gøre det ud for en bevægelsessensor.

De forskellige apps fås til iOS og Android, og skulle fungere på både tablet og telefon. I teorien bør selv uventede gæster derfor kunne være med til spilhyggen.

En Chromecast koster i øjeblikket ca. 270 kr. herhjemme. Hvis Googles nye tiltag ellers fungerer efter hensigten, kan det derfor blive et reelt alternativ til de familier, som ikke vil bruge penge på en traditionel spillekonsol.