Nye tal: Danskerne dropper sms'erne

Foto: Polfoto

13,1 procent. Så meget er antallet af afsendte sms-beskeder i Danmark faldet det seneste år.

Det viser den halvårlige telestatistik fra Erhvervsstyrelsen, som netop er udkommet.

Vi sendte således 700 millioner færre sms’er i første halvdel af 2013 sammenlignet med samme periode året før, og de årlige fald i antallet af sendte sms’er har aldrig været større.

Sammenligner man antallet af afsendte sms’er i første halvår 2013 med første halvår 2010, hvor antallet af sms’er toppede, er der i alt forsvundet 1,6 milliarder sms’er fra statistikken.

Det må formodes, at en af årsagerne er, at vi i højere grad skriver beskeder til hinanden via eksempelvis Apples beskedsystem iMessage eller Facebook.

Men noget tyder på, at vi også er blevet gladere for at kommunikere med billeder, for billedbeskeder er i stigning. Således sendte vi 37,3 procent flere mms’er i første halvdel af året – i alt omkring 90 millioner.

Ikke overraskende viser Erhvervsstyrelsens tal også, at dataforbruget fortsat brager derudad. Danskernes dataforbrug på mobilen er mere end fordoblet på et år og er således steget med svimlende 127 procent fra midten af 2012 til midten af 2013.

Det svarer til, at hvert mobilabonnement i gennemsnit up- og downloadede lidt over en halv gigabyte per måned i løbet af første halvår 2013 mod omkring 250 megabyte i første halvår 2012.

Den vigtigste årsag til den markante stigning er, at smartphonen bliver mere og mere udbredt.

- Tallene viser tydeligt, at danskerne i den grad har taget smartphones til sig. De nye telefoner giver mange muligheder både for at udføre arbejde og for at finde underholdning og tidsfordriv, mens man er på farten. Telefonen bliver i stigende grad vores primære adgang til nettet. Det kan ses både på tallene for datatrafik og på den store efterspørgsel efter hurtigere og bedre mobilforbindelser, siger Finn Petersen, der er vicedirektør i Erhvervsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Den nye telestatistik viser, at vi også fortsat bruger mobilen til opkald, for antallet af talte mobilminutter steg 0,2 procent i halvåret.