Nyt B&O-tv: Skarpt retro til halv pris

Der var en gang, hvor der var vind i sejlene på B&O og deres produkter kun var til en helt særlig elite. I disse tider har de det noget sværere, og selvom elite-målgruppen stadig er der, så er den skrumpet godt og grundigt ind. I dag har de så lanceret en ny skærm, der skal tage dem tilbage til de gode gamle tider.

Og det skal ske med B&O Beovision Avant, der er et fjernsyn, som kun Bang & Olufsen kan lave det. Hvis man kender til B&Os tidligere produkter, så kender man også til denne skærm, der på designfronten ikke stikker voldsomt meget ud med blankpoleret stål og sorte kanter.

Men der er nogle features, som både viser, at B&O i den grad fokuserer på de gode gamle tider og så også stikker sin næse et godt stykke frem i innovationen.

Vil løbende blive opdateret

Den klassiske tanke kommer til udtryk i at fjernsynet faktisk er bevægeligt, som var det klassiskere som Beosystem 2500. Så når du tænder det, kører højtalerne i bunden automatisk ud. Det ser både flot ud, og betyder samtidig, at højtalerne faktisk har langt mere plads til god lyd, end man er vant til.

Og samtidig ser B&O også fremad med B&O Beovision Avant. Det er i UHD-opløsning (4K), der er blandt andet 6 styks HDMI-stik og så lover B&Os topchef Tue Mantoni, at det vil komme med løbende opdateringer på samme manér som Apples iOS

At fjernsynet faktisk er på linie rent teknisk med andre nuværende skærme fra både Samsung og Sony, er noget nyt for B&O, og Tue Mantoni er da også mere end spændt på Beovision Avant.

- Det er stærkt at kunne levere et fjernsyn, der overrasker folk på specifikationer. Det betyder for os, at det ikke længere skal være en diskussion, siger han til Beep, med henblik på de kritiske røster (bl.a. mig selv), der har sukket efter fornyelse og fremsyn fra selskabets side.

En billigere B&O-skærm til 50.000 kr

Samtidig har Bang & Olufsen også ændret en del på prisen. For skærmen koster 55.000 kroner, der bestemt er mere end både Samsungs og Sonys UHD-tv, men som også er langt billigere end hvad man ellers er vant til fra selskabet. Priserne der nemt lå over 100.000 kroner for en fladskærm er blevet sænket efter flere blodrøde regnskaber, afslører Tue Mantoni:

- Kerneforretningen skal jo være succesfuld for os, og måden at gøre det på, tror jeg, er at komme tilbage til der hvor den gode middelklasse kigger på Bang & Olufsen, og tænker at de gerne vil have god lyd, god billedkvalitet og noget design, man gerne vil betale lidt mere for, og her er B&O det naturlige valg, siger han.

Med til fjernsynet hører også en ny fjernbetjening kaldet BeoRemote One, der er en smuk stålsag. Den har bl.a. tre knapper, der kan indstilles efter behov for kunden. Som hvis fjernsynet skal tændes op på en bestemt kanal med en bestemt lyssætning og vende en bestemt retning. Lige noget for den klassiske B&O-kunde.

B&O Beovision Avant er ude i butikkerne fra i dag.