Parterapeut: Populær dating-app gør os overfladiske

Har du fundet en date til Valentines dag? Hvis ikke skulle du måske prøve at anskaffe dig appen Tinder.

Dating-appen Tinder giver dig mulighed for at lave såkaldte matches med andre personer i dit nærområde. Via Facebook-login får du vist 1-5 billeder, og hvor mange likes du har til fælles med en given person, uden at dine Facebook-venner kan følge med. Du kan nu melde din interesse ved at swipe til højre eller det modsatte ved at swipe til venstre. Hvis I begge swiper til højre, er det et match, og en chat kan nu begynde.

Ingrid Ann Watson, der er parterapeut, kan både se fordele og ulemper ved den populære app.

-    En app som denne gør os hurtige, hårde og overlegne. Det kan være med til at styrke ens selvværd, hvis man er heldig at få mange matches, siger hun.

Hun mener dog, at det kan være en uheldig tendens, at det er så overfladisk.

-    Man risikerer at blive for rå og stille alt for høje krav til partneren. Det, at man vurderer den potentielle partner på få sekunder, gør, at det er næsten umuligt at danne sig et ordentligt billede af personen, siger hun.

Dur ikke, næste

Hun råder selv sine kunder til at mikse livedating og netdating. Ellers risikerer man at miste menneskeligheden og høfligheden.

-    Man kan jo nærmest sammenligne det med eventyrene, hvor prinsessen siger ”dur ikke, næste.” Fokus kommer i alt for høj grad til at handle om udseende frem for personlighed, siger Ingrid Ann Watson.

Et kig på PR-medarbejder hos Tinder, Rosette Pambakians, Twitter-profil afslører, at appen har nået over 850 millioner matches på verdensplan.