Pas på falsk TDC-mail: Flere snydes på nettet

Med jævne mellemrum havner der uønsket mail i din indbakke, der kun har til formål at svindle modtageren. I de fleste tilfælde kan man nemt afkode, at noget ikke helt er, som det skal være, men når afsenderen opper sig, kan det for ukritiske sjæle være svært at gennemskue.

I øjeblikket er svindlere i gang med at sende såkaldte phishing-beskeder i TDC’s navn, hvor man får besked om, at ens regning er blevet betalt to gange. I beskeden står der, at TDC gerne vil tilbagebetale pengene til dig. (Hvis du ikke ved, hvad phishing er, så læs om det her).

Skulle man være så uopmærksom at klikke sig videre ind på det anførte link www.tdc.dk, kommer man ind på en side, der er sat op, så den stort set ligner en betalingsside fra TDC’s egen hjemmeside. Her bliver man bedt om at udfylde sine informationer, kortoplysninger og sætte et flueben i en lille boks med ordene ”Bekræft venligst at du accepterer din refusion”.

Men lad være med det, for det er altså et svindelnummer – endda en aggressiv en af slagsen. På redaktionen har vi modtaget den omtalte mail tre gange med få timers mellemrum.

TDC bekræfter mange angreb

Hos TDC bekræfter sikkerhedschef Lars Højberg de mange phising-angreb.

- Den side man kommer ind på, når man følger linket, er rimelig professionel fordi de har kopieret TDC’s design, men heldigvis er selve phishing-mailen som regel på dårlig dansk. Men man må ikke tage fejl af, at når de bliver ved med at sende disse mails rundt, så er det fordi det kan betale sig. Der er tilpas mange brugere, der falder i fælden og afleverer deres kortoplysninger, siger Lars Højberg til tv2.dk.

Sikkerhedschefen fortæller yderligere, at man hos TDC ser nye angreb hver uge. Noget der stort set har stået på de seneste to år uden stop.

- Den dag de også begynder at få godt dansk i selve phishing-mailen, så vil endnu flere falde i, siger Lars Højberg.

Er du i tvivl om, hvad du gør med phishing-mails, så kan du læse mere om det her på TDC’s hjemmeside www.tdc.dk/stopsvindel