Piger mobber mere på nettet end drenge

Billede: Scanpix

Piger er langt mere aktive mobbere på nettet end i virkelighedens verden, hvor drengene dominerer. Det viser ny svensk forskning.

Linda Beckman, der står bag doktorafhandlingen vurderer i sin forskning, at piger bruger internettet til at kommunikere i langt højere grad end drenge, der hellere vil spille spil.

Drenge spiller mere

Det billede kan Jon Lange, der er seniorkonsulent for børns online liv hos Red Barnet nikke genkendende til.

- Piger bruger sproget mere online. De er mere på de sociale medier, som Facebook, hvor drengene interagerer med hinanden gennem spil som World of Warcraft, siger han til tv2.dk.

Når drenge spiller spil med hinanden over nettet kan det have en meget hård tone, men indenfor den verden er det accepteret, og kan dermed ikke alene betragtes som mobning.

- Piger kommunikerer mere direkte med hinanden for kommunikationens skyld. Det foregår gennem SMS’er og online-services, og mobningen kan være mere subtil. Det kan være ting, som at man skriver ’vi er til fest, og det er du ikke’ på ens væg, siger Jon Lange

Begge køn mobber lige meget

Selvom pigerne er mere tilbøjelige til at mobbe ved tasterne er der dog ingen forskel på mængden af mobning mellem de to køn.

- Vi ser ikke den store forskel. Drenge mobber lige så meget som piger, men det er på en anden måde, siger Jon Lange.