Publikum raser over joke til Microsoft-event

Verdens største spilmesse E3 er i fuld gang i Los Angeles, men det er ikke kun de to nye konsoller, Xbox One og PS4, der får opmærksomhed. Microsoft er også kommet i fokus for en meget lidt flatterende sag.

Da Microsoft mandag fremviste den næste generation Xbox-konsol og demonstrerede nye spil, blev en mandlig producent af spillet ’Killer Instinct’ sat til at spille mod en kvinde, som tilsyneladende ikke er en haj til videospil, skriver Daily Mail.

- Jeg kan ikke engang blokere ordentligt. Du er for hurtig, siger kvinden under spillet, hvortil producenten svarer:

- Så kører vi. Bare lad det ske. Det er snart ovre.

Selvom de fremmødte publikummer grinede af bemærkningen, er der efterfølgende mange, der har fortolket den som en stødende voldtægts-vittighed - særligt på Twitter, hvor brugerne reagerede prompte på episoden:

En Microsoft-talsmand har ifølge Daily Mail oplyst, at 'samtalen' ikke var planlagt på forhånd, og at demonstrationen blot skulle indeholde venlige spildrillerier - uden nogen onde hensigter. Microsoft er siden kommet med en offentlig undskyldning på vegne af medarbejderen:

- I går under Xbox E3-pressemødet kom en af vores medarbejdere med en improviseret og upassende kommentar, mens han demonstrerede ’Killer Instinct’ sammen med en anden medarbejder. Kommentaren var stødende, og vi beklager, siger Phil Spencer, der er vicedirektør i Microsoft Studios, i en pressemeddelelse.

Du kan se episoden fra Xbox-eventen i videoen herunder. Den udskældte kommentar falder 32 sekunder inde.