Rapport: Apple fejler med plastik-iPhone

Tilbage i midten af september kom de nye iPhones på gaden i blandt andet USA, Storbritannien og Kina. Selv kunne Apple melde ud, at de havde solgt 9 millioner iPhones de første tre dage og alt gik forrygende.

Men en ny kinesisk rapport (på kinesisk) slår fast, at billedet slet ikke ser sådan ud mere. Rapporten afslører, at Apples produktion af plastikversionen iPhone 5C allerede nu må halveres fra 300.000 enheder om dagen til blot at skulle lave 150.000 om dagen.

Endnu er der ikke fastlagt om hvorfor Apple allerede må nedjustere deres produktion så drastisk, men hvis rapporten er sand, så tyder det på, at salget ude i butikkerne er gået langt dårligere end forventet. Apple har selv ikke meldt noget ud om hvorfor de halverer blot få uger efter den endelige lancering.

Sælger ikke i butikkerne

Men det mobile analyseapparat Localytics kunne afsløre kort tid efter lanceringen, at den dyre og mere avancerede iPhone 5S skulle have solgt langt bedre end 5C'eren. Faktisk så meget, at for hver fjerde iPhone 5S, blev der solgt én plastikversion.

Og på verdens største smartphone-marked, Kina har man måtte sætte priserne gevaldigt ned på iPhone 5C for at kunne rykke nogle enheder over disken. De tilbyder nu iPhone 5C til en pris på 3.699 yuan (ca. 3.333 kroner), hvor den før lå på en pris på 4.888 yuan (4.405 danske kroner).

Hvis man bestiller iPhone 5C på Apple.com kan man samtidig godt få fat den inden for 24 timer, mens Apple må advare om, at lageret er ved at være tømt for iPhone 5S.

Kilde: Quartz