Rekord i net-indsamling endte i fiasko

Crowdfunding på nettet er stadig populært, hvor selskaber og initiativtagere kan få andre brugere oftest på nettet til at investere i deres projekter, hvis de synes de kan se en idé i projektet.

Men åbenbart har de generøse brugere en grænse, og det måtte Canonical, selskabet bag den ambitiøse smartphone Ubuntu Edge, sande i går. For i går udløb deres deadline på crowdfunding-siden Indiegogo for indsamlingen, hvis mål det var at nå svimlende 32 millioner dollar.

De nåede dog 12.809.906 millioner dollar, der stadig er det største beløb i crowdfundings historie, men som næppe kan være en større trøst, da Canonical ikke kan realisere Ubuntu Edge.

Det var ellers en smartphone, der på papiret lød rigtig interessant med mulighed for at kunne køre to styresystemer som både Ubuntu og Android, og Canonical har selv beskrevet den som en mobil/PC-hybrid. Men de kan dog godt selv se noget lyst på det.

- Det er vigtigt at fokusere på den store vinder af denne kampagne, Ubuntu. Mens vi lidenskabeligt ønskede at bygge Edge til at fremvise Ubuntu på telefoner, vil støtten og opmærksomheden som vi har modtaget stadig være et kæmpe boost, da andre Ubuntu-telefoner vil komme i 2014. Tusindvis af jer ønsker tydeligvis at eje en Ubuntu-telefon og tror på vores vision om konvergens, og I kommer ikke til at vente længe endnu, lover Tanya Edward, der var projektleder på kampagnen for Canonical.

Alle der har støttet op om projektet økonomisk vil få refunderet deres penge via Paypal, oplyser Canonical på Indiegogo.