Robotbilen registrerer selv cigaretskodder på gaden

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det kræver et stort teknisk setup at få en bil til at køre af sig selv i trafikken. Men derfor er det stadig imponerende, når man ser hvilke informationer, der kommer igennem Googles selvkørende bilprojekt.

Idealabs stifter og direktør Bill Gross er påstår, at den selvkørende robotbil registrerer selv de mindste ting, mens den kører - selv cigaretskodder.

- Hvis den ser et cigaretskod ved den, at en person kan komme snigende ud mellem bilerne. Hvis den ser en rullende kugle, kan den konkludere, at der kan komme et barn løbende ud fra en indkørsel. Jeg er virkelig chokeret over, hvor imponerende en præstation det er, skriver Gross i et blogindlæg.

I august sidste år, oplyste Google, at deres biler nu havde kørt næsten 500.000 kilometer uden en eneste ulykke, men der er stadig en del vej til, at bilen kan sættes på fri bildæk. Der mangler nogle erfaringer og vejforhold som skal tages med i beregningerne.

- For at få den beste oplevelse, kræver det, at vi også kan beherske snedækkede veje, fortolke midlertidige vejarbejds-signaler og håndtere andre vanskelige situationer mange bilister støder på, skrev Chris Umson, der er chefingeniør hos Google på et Google-indlæg.