Rygte: Apple klar med Spotify-klon

Det kan efterhånden være svært at finde ud af, hvilken musiktjeneste man skal vælge. De senere år er musikmarkedet blevet fyldt godt og grundigt op med diverse musikstreamingstjenester, der i bund og grund kan det samme.

Men meget tyder på, at Apple synes, at vi har behov for en mere. Ifølge billboard.com er elektronik-koncernen fra Californien nemlig på vej med en tjeneste, der skal tage kampen op med lignede tjenester som svenske Spotify og norske Wimp. Med en model som denne, kan Apple tilbyde deres kunder mere musik til en lavere pris.

Apple råder allerede over iTunes og lancerede sidste år iTunes Radio, hvor brugerne kan lytte til sange fra kunstnere, de selv har valgt og købe de numre, de lytter til. Men nu ser det altså ud som om, at de vil skabe en ren streamingstjeneste.

Samtidig med de nye rygter om en Spotify lignende tjeneste fra Apple, siger billboard.coms kilder, at Apple har planer om at gøre deres iTunes-app tilgængelig for Android-brugere.

Mens downloading af musik og pladesalg er på vej ned, stormer musikstreaming frem i disse år. Fra 2011 til 2013 er musikstreaming tredoblet alene i Danmark og udgør nu en markedsandel på 39,6 procent. I udlandet er det også streamingtjenesterne, der oplever den største fremgang. Det er derfor ikke overraskende, at Apple nu også vil være med i den del af markedet.