Så meget skal du betale for iPhone 6

Foto: Apple

- Det er det største fremskridt i iPhonens historie.

Sådan lød det selvsikkert fra Apples topchef Tim Cook i forbindelse med lanceringen af selskabets nye produkter tirsdag aften dansk tid i Californien.

Her præsenterede Cupertino-selskabet to ny iPhone-modeller: Smartphonen iPhone 6 med en skærm på 4,7 tommer og phableten (størrelsesmæssigt en mellemting mellem en smartphone og en tablet) iPhone 6 Plus med en 5,5 tommer stor skærm.

Og selvom iPhone 6 er blevet opgraderet på både design, ydeevne og funktionalitet, holder den prisniveauet.

iPhone 6 får således en startpris på 5.199 kroner for den mindste model med 16 gigabyte lagerplads, oplyser Apple nu på sin danske webside, og det er faktisk 200 kroner mindre, end den nuværende topmodel iPhone 5S kostede, da den kom på markedet sidste efterår, og nøjagtig samme pris som iPhone 5 året før.

LÆS OGÅ: Se iPhone-udviklingen år for år

Vil du i stedet have fingrene i den større Plus-model, skal du grave en smule dybere i lommerne. iPhone 6 Plus kommer nemlig til at koste mellem 5.999 og svimlende 7.599 kroner. Sidstnævnte er prisen for den største model på 128 gigabyte.

Begge modeller kommer i tre forskellige farver: Sølv, guld og grå.

iPhone 6 og 6 Plus lander på blandt andre det amerikanske marked 19. september og ventes i handlen i over 100 lande inden nytår. Noget tyder på, at Danmark er med på listen, for Apple oplyser på sin webside, at de nye iPhones kan bestilles fra 26. september.

De nye telefoner blev præsenteret med Apples vanlige selviscenesættelse, hvor rygterne om, hvad selskabet ville lancere, har svirret på nettet i månedsvis. Apple live-streamede offentliggørelsen på sin webside, men interessen var så stor, at mange brugere blev smidt af undervejs, skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Foruden de to nye iPhone 6-modeller afslørede Apple også sit længe ventede smartwatch, som har fået navnet Apple Watch, og betalingssystemet Apple Pay, som ved hjælp af NFC-teknologi gør det muligt at betale med sin iPhone.