Så meget tjener kunstnere på Spotify

3,2 øre per afspilning. Så meget – eller lidt – tjener en kunstner, hver eneste gang en bruger af musiktjenesten lytter til en af kunstnerens sange.

Det skriver Spotify selv i en artikel, der forsøger at afmystificere økonomien bag, hvilket er mere end mange andre af lignende services har gjort.

Prisen er stream varierer dog en lille smule alt efter, hvor kendt kunstneren og afspillet kunstneren er, men tjener kunstneren 3,2 øre per afspilning, skal en sang afspilles godt 32 gange, før kunstneren har tjent bare en enkelt krone.

Ører bliver til millioner

Men mange bække små gør stor å, som det gamle ordsprog siger. Alene i år tjente Spotify globalt set over 3,9 milliarder kroner med over 6 millioner betalende brugere, og ifølge Spotify selv regner firmaet med at give 2,7 milliarder kroner til royalties til kunstnerne.

Og fordelingen af royalties er selvfølgelig også fordelt efter, hvor ofte sangene bliver hørt. Derfor er det også de mest kendte sange, der giver det største afkast.

Alene Spotify Top 10 albums giver 780.000 kroner om måneden til kunstnerne. I det nedstående diagram har Spotify også forsøgt at spå royalties, hvis Spotify på et tidspunkt når 40 millioner betalende brugere.

Spotify

Dog er der selvfølgelig en skævridning i udbetalingen af royalties. De mest afspillede kunstnere tjener selvfølgelig mest, men tilbage i oktober kom Spotify frem med tal om, at godt 20 procent af deres katalog aldrig var blevet afspillet. Det svarer til 4 millioner sange.

Hvis du lyster, kan du læse hele Spotifys lange, men forklarende artikel her