Sådan betaler du med mobilen

Foto: Polfoto

Betaling med mobilen vinder mere og mere frem i Danmark. Seneste spiller på markedet er Paii, der er blevet til i samarbejde mellem teleselskaberne Telia, TDC, 3 og Telenor.

Men de er langt fra de første på markedet. Her er et overblik over dine muligheder for at bruge din mobiltelefon til betaling.

Betaling

Paii

Gør det muligt både at overføre penge, betale på nettet og fremadrettet er det planen, at man skal kunne bruge det i butikker rundt omkring i landet.

Overførsler

MobilePay

Appen, som Danske Bank lancerede 7. maj sidste år, gør det muligt at overføre penge til andre, der har den installeret. Du taster blot vedkommendes telefonnummer og det beløb, du ønsker at sende. Du kan sende op til 1.500 kroner om dagen og 50.000 kroner om året med MobilePay. Senest er flere butikker begyndt at godtage MobilePay som betalingsmiddel.

Swipp

Kort efter at MobilePay kom på markedet, gik en lang række banker som Nordea, Nykredit og Jyske Bank sammen om en fællesapp til mobilbetaling. Princippet er det samme som MobilePay, men forudsætter, at du er kunde hos en af de banker, der står bag appen. Med Swipp kan du overføre op til 3000 kroner om dagen.

SMS-betaling

Mobilbilleter

En app der hurtigt og nemt gør det muligt at købe billet til tog eller bus via sms.

Mobilporto

Med mobilporto kan du frankere postforsendelser, hvor køb af porto foregår elektronisk ved hjælp af din smartphone. Du modtager en elektronisk kode, som skrives på forsendelsens højre hjørne - ligesom et frimærke på et brev.

Mobilpenge

Nets lancerede i 2012 Mobilpenge, der gør det muligt at betale for busbilletter, koncerter og meget andet via ens mobiltelefon. Mobilpenge knytter telefonen til brugerens konto og gør det muligt at betale hos steder, der er med i ordningen.

Der er masser af andre muligheder for at betale for forskellige vare eller ydelser via mobil. Dette er blot tre eksempler.

Kortbetaling

iZettle

iZettle består af en app og et stykke tilbehør til din iPhone (eller iPad), som giver dig mulighed for at forvandle din mobiltelefon eller tablet til en bærbar kreditkortlæser. Dermed er betaling med plastikkort ikke kun forbeholdt butikkerne, nu kan alle og enhver gøre det.