Sådan er den nye Xbox bedre end PS4

Mens forsalget af den kommende Xbox One halter langt efter PS4 her i Danmark - ifølge et uofficielt skøn fra indehaveren af en GameStop-butik i Odense, så står PS4 for 80-90% af forudbestillingerne - så kommer den nye Xbox alligevel til at slå PS4 på et par ganske væsentlige punkter.

For Sony har meldt ud, at deres kommende konsol kommer til at få nogle begrænsninger, der kan vise sig at være en dealbreaker for nogen.

PS4 vil nemlig blandt andet ikke kunne bruges til at afspille CD'er. Det aldrende medie er godt nok ved at blive overhalet indenom af diverse streamingløsninger, men mange bruger stadig konsollen som en central del af deres mediecenter. Derfor kommer det som et slag, at man ikke længere vil kunne bruge konsollen som CD-afspiller.

Microsoft har derimod meldt ud, at Xbox One fortsat vil kunne afspille CD-formatet.

Glem streaming fra computeren

Et andet punkt, hvor Sony i høj grad skyder sig selv i foden med den kommende PlayStation, er streaming fra computeren. Mange bruger deres PS3 til at streame film og tv-serier fra computeren, men det bliver ikke muligt med PS4. Sony har meldt ud, at den nye konsol ikke vil understøtte DLNA, hvilket er nødvendigt for at kunne streame fra computeren.

Og hvis du tror, du kan komme udenom det ved at tilslutte en ekstern harddisk til din PS4, så kan du godt tro om igen, for PS4 vil ikke understøtte eksterne harddiske.

Microsoft svarer igen

Microsoft har igen her øjnet en mulighed for at slå deres største rival på konsolmarkedet, for Xbox One vil fortsat give mulighed for streaming via DLNA. Det betyder også, at Xbox One kommer til at få endnu en fordel i forhold til PS4, for mens ingen af de to konsoller kommer til at understøtte MP3-formatet, så vil man kunne streame MP3-filer til Xbox One fra computeren eller en smartphone via DLNA, så længe man har Windows 7, Windows 8 eller en smartphone med Windows Phone-styresystemet.

Sonys beslutning om ikke at understøtte MP3-filer, DLNA-streaming og CD'er stammer uden tvivl fra et forsøg på at promovere deres egen butik med musik og film, og det er da også så store mangler, at det nok er det, der er årsagen til, at de først har meldt det ud så sent i forhold til lanceringen af den nye PS4.

Som altid er der dog en chance for, at de vil ændre mening, for begrænsningerne har allerede skabt vrede blandt de mange PlayStation-fans. Og Sony-direktøren Shuhei Yoshida har allerede meldt ud på Twitter, at han takker for feedback vedrørende MP3'er og DLNA, som han vil dele med udviklerholdet, så der er fortsat håb.

Kilder. Techradar, Sony, Microsoft