Sådan går du ikke ned på udstyr på cyklen

På fredag går turen til Paris på ryggen af en cykel i selskab med Team Rynkeby. Beep kører med for at streame hele turen live på tv2.dk, og vil i den forbindelse aldrig gå ned på udstyr.

Der vil blive testet cykelcomputere, pedaler, elektroniske gear, pulsmålere og meget mere, der alle passer ind under cykelentusiastens vinger. Det hele vil blive vendt på turen undervejs, når vi laver en masse webtv-klip.

I forbindelse med turens opstart på fredag tog vi et kig nærmere på nogle af de smarte produkter i Go'morgen Danmark, der alle skal være med til at få Guldager helskindet til Paris næste fredag.

Se hvilke gadgets og udstyr Beep tager med på turen her forneden.

Cykler

Vi kigger nærmere på to Bianchi-modeller (C2C Via Nirone 7 og Oltre XR2), der er henholdsvis Rynkeby-modellen i aluminium og en kulfiber-model. Begge cykler er bestemt ikke tunge, men Oltre XR2 er alligevel langt lettere og kommer med Shimano Ultegra D2 elektroniske gear. Til en pris på 48.000 kroner, så skal man også være klar på at smide lidt ekstra.

Rynkeby-modellen koster til sammenligning omkring 8.000 kroner. Den er blevet udstyret med ekstra kulfiber-hjul fra Zipp, der har gjort en hel del forskel i kørestilen.

Pedaler

Amerikanske Garmin har virkelig fået fart på, når man ser på deres træningsudstyr. Deres seneste udstyrsstykke er Vector-pedalerne (ca 12.500 kr), der en ny måde at lave effektmålere på. Målerne sidder i pedalerne, så rytteren kan måle hvor meget kraft han/hun ligger i benene.

Det kan samtidig give nogle ekstra informationer, som blandt andet hvordan ens ben træder forskelligt. Ud fra en procentmåling, kan du se hvor meget du træder med højre kontra venstre ben, og det kan give dig informationer, om hvor du skal forbedre din træning.

Computer

Der findes mange forskellige cykelcomputere, men det er svært at komme uden om Garmin Edge 1000 (ca. 4.000 kr), der er en af tidens ultimative cykelcomputere. Den nye model kan tilsluttes din mobil, dine pedaler, dit gear og mere og kan give dig et hav af informationer.

Computeren er større end det fleste, men tynd og let, så den ikke fylder meget. Sammenkoblet med mobilen kan du få beskeder og opkald direkte ind på computeren, så selv når din smartphone er i lommen, kan du se hvem der ringer og skriver.

Pulsmålere

Det kan være du synes det er en gene, at skulle have pulsmåleren rundt om brystet, som de fleste idrætsudøvere i dag må gøre. Men Mio Hearth Rate (900 kr) er en af de første modeller, hvor man kan tage den på armen i stedet og derfra få taget sin puls. Den fungerer sammen med cykelcomputere, som eksempelvis den nye Mio Cyclo 505, der nemt kan få pulsen integreret på skærmen.

Kameraer

Hele turen til Paris skal såvidt muligt streames live på tv2.dk, og det kræver som bekendt nogle kameraer. Her benytter vi os af både GoPro Hero 3 (fra 1.800 kr) og Garmin Virb (ca. 2.400 kr). Sidstnævnte kan igen styres og kontrolleres fra Edge 1000, så jeg nemt kan sætte en optagelse i gang eller tage et billede, uden at skulle få fingrene på selve kameraet.

Strøm til benene

Til sidst kigger vi nærmere på Compex (ca. 10.000 kr), der kunne minde om noget direkte taget ud af en tv-shop. Men Compex kan faktisk gøre en forskel, hvis man giver den nok tid. Det handler om at placere elektroder på kroppen, der sættes strøm til. De elektroder kan hjælpe dig med enten at restituere efter en hård træning eller at få trænet muskler op, så længe de bruges i forbindelse med styrketræningen.

Vi vil følge op med mere dybdegående tests og indtryk af de forskellige produkter, udstyr og gadgets. Du kan se det hele her på Beep fra fredag og en uge frem.