Sådan mistede han sit 300.000 kr Twitter-navn

En vild historie om Twitter-navne, identitetstyveri og trusler folder sig i disse dage ud på internettet, hvor Twitter-brugeren Naoki Hiroshima har skrevet sin histoire på websiden Medium. En historie, der tager udgangspunkt i hans sjældne Twitter-navn @N - ét bogstav.

Et brugernavn, der var stor interesse i fra andre brugere. Det var ikke sjældent at han oplevede hvordan anonyme brugere på nettet prøvede at overtage det med hack og på et tidspunkt blev han endda også tilbudt 50.000 dollar (over 270.000 danske kroner). Et tilbud han afslog. Men det skulle han måske ikke have gjort.

For af kringlede omveje fik en unavngiven hacker adgang til hans Paypal-konto ved blot at kontakte Paypal og foregive, at han var internt ansat. Det havde givet ham de sidste fire cifre til Hiroshimas kreditkort - noget der samtidig var nok som bekræftelse, da hackeren kontaktede Hiroshimas webudbyder, GoDaddy.

Tog hans online-live som gidsel

Det betød pludselig at hackeren nu havde fuld adgang til Hiroshimas webliv i form af hans websider, Facebook og mere. Og "angriberen", som Hiroshima beskriver ham som, gav sig nu for første gang til kende for Hiroshima med sin rigtige hensigt:

- Jeg kan se du kører et par lækre og flotte websider, som jeg endnu ikke har rørt og alt data er stadig intakt. Ville du være villig til at gå på kompromis? (Giv mig) adgang til @N i omkring fem minutter i bytte for din GoDaddy-konto, så du kan sikre dine data, skrev 'angriberen' i en mail på Facebook.

Naoki Hiroshima havde prøvet at kontakte både Paypal og sin webudbyder GoDaddy for at sikre sig hvad der var hans. Men eftersom hackeren havde ændret brugernavn, password og tilknyttet et andet kreditkort, kunne han ikke overbevise dem om, at han var den rigtige ejer.

I sidste ende måtte han opgive sit værdifulde og sjældne brugernavn @N og i stedet oprette sig et nyt navn på Twitter @N_is_stolen.

Sådan sikrer du dig selv

Ud fra kommentarer og kommentarer til artiklen kan man se, at Hiroshima langt fra har været alene. Flere og flere oplever, hvordan hackere først overtager eksempelvis deres Gmail og så derfra får de adgang til resten af deres online-liv. Heldigvis kræver det i dag mindre af dig, at sikre dig.

Begynd at lave en totrins-bekræftelse på dine tjenester som Facebook, Google og Twitter, der kan holde de fleste hackere fra døren. Totrins-bekræftelsen betyder blot, at du også får en kode fra din mobil, når du skal logge ind på fremmede computere.

Det kan anbefales og specielt efter at læse sådan en historie.

Kilde: Medium