Se billederne: Her er den nye iPhone-udfordrer

Foto: Scanpix

I mandags præsenterede mobilgiganten Samsung deres seneste topmodel, Samsung Galaxy S5. Det skete til World Mobile Congress i Barcelona.

Samsung vil med den nye mobil forsøge at beholde sin position som en af de mest populære mobiler med Android og samtidig tage kampen op mod iPhone.

Den nye mobil ligner til forveksling forgængeren, Samsung Galaxy S4, men der er en masse spændende nye features i den nye model.

Her kan du se den nye telefon i billeder samt læse lidt om de nye funktioner.

Foto: Scanpix

Den nye mobil fås i fire forskellige farver. En ny perforeret bagside skulle ifølge Samsung selv give et bedre greb i telefonen. Bagsiden er ligesom forgængeren lavet af plastic.

Ligesom i iPhone 5 har den nye Samsung en fingeraftryks-læser. I modsætning til iPhones udgave, kan man bruge fingerlæseren i stedet for kode, når man for eksempel skal have adgang til PayPal.

Foto: Scanpix

I modsætning til de forrige modeller er Samsung Galaxy S5 vandtæt. Den kan holde 30 minutter under vand ned til en meters dybde.

Samsung har andre vandtætte telefoner, men det er første gang Galaxy-modellen fås i en vandtæt udgave. Praktisk når du skal se Youtube-videoer i badet. Udover at være vandtæt er den nye telefon også støvafvisende.

Foto: Scanpix

Samsung Galaxy S5 tager billeder med en opløsning på 16 megapixels. Forgængeren havde en opløsning på 13 megapixels. Autofokus er blevet forbedret væsentligt på den nye telefon. Det tager den 0.3 sekunder at fokusere. Dermed er det hurtigere at tage gode, skarpe billeder.

Videokameraet optager i 4K som har væsentligt højere opløsning end HD.

Foto: Scanpix

Samsung Galaxy S5 giver dig masser af muligheder for at forbedre din sundhed. Både i form af apps der kan måle din hjerterytme ved hjælp af en censor og ekstraudstyr som det helt nye Gear Fit-ur.

Uret, der har en kurvet skærm, kan placeres på håndledet og bruges til din træning. Der er både pulsmåler og skridttæller i uret. Uret kan også bruges til at styre opkald og SMSer fra samt til stoppur. Og så kan du tilmed se, hvad klokken er.

Uret fås i to forkellige udgaver – Gear 2 og Gear 2 Nero. Eneste forskel er, at førstnævnte er med et 2 pixels kamera. Prisen bliver 2.495 kroner med kamera og 1.695 kroner uden.

Foto: Scanpix

Er du ikke til ure, har du mulighed for at anskaffe dig et fitness-armbĂĄnd i stedet. ArmbĂĄndet har fĂĄet navnet Gear-Fit og kan mange af de samme ting som uret. Remmen kan udskiftes og findes i forskellige farver. Prisen pĂĄ armbĂĄndet er 1.695 kroner.

Foto: Scanpix

Det var Samsungs topchef JK Shin, der stod for præsentationen af den nye telefon til det stort anlagte World Mobile Congress i Barcelona.

Han kunne blandt andet fortælle, at Galaxy S5 har en skærm på 5,1-tommer fuld HD-skærm. Og at den selvfølgelig fås med det lynhurtige 4G netværk.

Samsung Galaxy S5 kommer til april og den vejledende udsalgspris er 5.495 kroner.