Se en LEGO-mands vilde eventyr

Den britiske fotograf Andrew Whyte har de senere år taget hundredevis af billeder med en LEGO-figur i centrum. Alle billederne er taget med hans iPhone og viser figurens liv som fotograf.

-Jeg havde længe taget hurtige billeder med min iPhone, når jeg faldt over nogle spændende motiver. Men der manglede noget liv i billederne, siger Andrew Whyte til tv2.dk.

Det fandt Andrew, da han tilfældigvis fik øje på den lille LEGO-figur med tilhørende kamera i en legetøjsbutik i London. Han besluttede sig for at gøre figuren til hovedperson i en masse af de billeder, han knipsede med sin telefon.

Stor interesse

Han startede derefter en Facebookside og begyndte at poste sine mange billeder – i starten op mod 10 om dagen – så hans følgere kunne følge med i LEGO-figurens liv.

-Ideen er at få figuren til at ligne et rigtigt menneske, siger Andrew Whyte, der efter seks år som fotograf oplever sin største succes takket være den lille Legomand.

Apocalyptic -Billedet er taget den dag, Maya-kalenderen havde forudsagt jordens undergang. Solopgangen var klar og scenen lignede noget fra en anden verden, siger Andrew Whyte.

Yell ‘ow! -At glide I en bananskræl er noget der sker på tegnefilm, men jeg tror ikke, at der er nogen, der selv har oplevet det. På grund af LEGO-mandens beskedne størrelse følte jeg, at joken ville virke. Det tog 19 forsøg at fange kameraet i luften på det helt rigtige sted.

Slow recovery Andrew Whyte: Vejret var forfærdeligt I England, og selv om min hjemby ikke led så meget under uvejret, er der dele af den, der blev oversvømmet. Jeg brugte vandet fra oversvømmelsen til at skabe en refleksion af byens musik-pavillion.

Wave goodbye -Jeg kommer fra Portsmouth, som er den eneste engelske by, der ligger på en ø. Vand figurerer meget i mine billeder, fordi det er en scene, der ændrer sig hver dag. Jeg var i stand til at fange plasket fra en bølge mod kysten på dette billede.

Slow news day -LEGO-figurens eneste selfie blev taget den dag  Oxfords engelske ordbog annoncerede at de havde kåret selfie til årets ord. Lyset på figurens ansigt er sollys der reflekterer fra det sølvfarvede Apple-logo fra bagsiden af min iPhone.

Du kan se alle de flotte billeder Andrew Whyte har taget her.