Se hvad Apple vil bruge din finger til

Hvis ikke det stod til patentkontorerne, så ville det være meget mere kedeligt, at være rygterytter. Men nu står det heldigvis sådan til, at de findes, og man derved ofte kan få et unikt indblik i fremtiden og patentsøgernes tankegang.

Et 610 siders stort dokument fra Apple er nu dukket op, der viser en tankegang og mulige planer for selskabet. Alt sammen noget, der vil kunne ske enten allerede næste år eller senest i 2015, da det omhandler teknologi, som Apple allerede har implementeret i deres enheder.

Der er i første omgang tale om en udvidelse af brugen af deres Touch ID, fingerscanneren. Mens den nu blot er til stede i iPhone 5S som en åbnemekanisme og verificeringsnøgle til App Store, så har Apple tydeligvis større og flere planer med teknologien.

Et patent sendt til World Intellectual Property Organization afslører, at Apple vil udnytte Touch ID til en mere avanceret brugerflade. Eksempelvis har de lagt op til, at man kan bruge hjemknappens følsomhed til andre formål. Som at få multitasking-menuen frem. Nu skal man trykke to gange på hjemknappen, men ved blot at lade sin finger swipe opad, åbner den menuen.

Ligeledes skal man kunne navigere rundt på et kort, ved blødt at bevæge fingeren rundt på hjemknappen, som den var af touch. Dog virker dette mere uinteressant, da touchskærmen vel i bund og grund er til for det samme.

Men Apple arbejder på at udvide Touch ID til flere steder, så den kunne tænkes at benyttes på skærmen også. En teknologi, man sagtens kunne forestille sig, at iPad ville have glæde af.

Dokumentet afslører flere tanker, som du kan se her:

* Flere brugerprofiler på samme enhed. Inkluderer gæsteprofiler med fingerscanner-identifikation.

* Autoriseret check-in, mobilbetaling og/eller tagging af forfatter i et dokument ud fra fingerscanneren.

* Mulighed for indstillinger til forskellige brugerprofiler i notater, tegninger og lignende ud fra fingerscanner.

Eksempelvis kunne man i dette scenarie forestille sig, at flere brugere havde adgang til samme enhed, men kun visse brugerprofiler havde adgang til mailen. Et smart scenarie ud fra forældre med børn.

Kilde: MacRumours