Se hvornår Surface 2 kommer til Danmark

Microsoft løftede sløret for deres næste generation af tablets mandag aften ved en event i New York.

Surface 2 og Surface Pro 2, som de så opfindsomt hedder, vil komme til Danmark og 21 andre lande d. 22. oktober i år. De skal prøve at genstarte interessen for Microsofts tablets efter svigtende salgstal for den første generation af Surface.

Surface 2 får et powerboost

Surface 2 er den billigere af de to modeller og byder ikke på nye features, men er mere en opgradering på flere punkter. Surface 2 får den nye Tegra 4-processor fra Nvidia, hvilket skulle give omkring 10 timers batteritid ved normalt brug. Den 10,6” store skærm vil nu være i fuld hd, og være på 1920x1080 pixel.

USB porten er nu opgraderet til den lynhurtige 3.0-version, og kameraet med 720p-opløsning på den gamle model bliver opgraderet til et 5 megapixel kamera på bagsiden og et 3,5 megapixel kamera på forsiden. Forsidekameraet skulle også være fintunet til at give bedre billede, når man livechatter med video i et dårligt belyst område.

Surface 2 vil komme i to versioner med henholdsvis 32 og 64 GB lagerplads. Den danske pris vil starte ved 3.399 kroner og vil være inklusive Microsoft Office

Surface Pro 2 i fire versioner

Surface Pro 2 har fået den nyeste række af intel cores i5 processorer, og det giver ifølge Microsoft 60 procent længere batteritid. Den første Surface Pro kunne kun klar omkring fem timer ved almindeligt brug, så opgraderingen er kærkommen.

Der vil desuden være en bedre digitizer-pen til den nye Surface Pro 2, der ikke bliver forstyrret af hvor du hviler din hånd på tablet’en, mens du skriver.

Surface Pro 2 vil komme i fire versioner; En billig 64 GB version, men også en 128, 256 og 512 GB SSD-version. De to største versioner vil have 8 GB Ram, mod de 4 GB Ram, der er i de mindre versioner.

For at købe den mindste Surface Pro 2 skal du af med 6.999 kroner, mens 256 GB-modellen vil koste dig 10.099 kroner. Den største model på 512 GB har endnu ikke fået en dansk udgivelsesdato, men prisen vil ligge på 14.099 kroner.

Microsoft er dog ikke færdig med at annoncere Surface-nyheder. Ifølge The Verge, vil firmaet nemlig lave en LTE-version af deres tablet, som skal være klar til markedet næste år