Sender dine venner mærkelige beskeder på Snapchat?

Er du flittig bruger af chat-app’en Snapchat, har du muligvis oplevet, at dine venner de seneste dage har sendt dig mærkelige ’Snaps’, som ikke ligner dem, de plejer at sende.

Tv2.dk-redaktionen har modtaget henvendelser om, at der lige nu florerer spam på tjenesten i form af vægttabsannoncer. Se eksemplerne øverst i artiklen.

Spam-billederne bliver tilsyneladende sendt fra sagesløse brugeres konti, som fremmede har skaffet sig adgang til.

- Snapchat er blevet hacket. Flere af mine venner har måttet skifte deres kode, da deres konto sender spam ud, skriver en læser i en email til tv2.dk.

Det er ikke første gang, at den populære app har problemer med spam. Tilbage i januar oplevede en lang række brugere verden over, at deres Snapchat-feed blev oversvømmet med uønskede ’Snaps’ fra fremmede brugere.

Spam-problemet opstod få dage efter, at app’en blev hacket, og 4,6 millioner navne og telefonnumre på brugere blev lækket. Ifølge Snapchat selv havde den massive mængde spam dog ikke noget med sikkerhedsbristen at gøre.

Dengang udsendte Snapchat en undskyldning til brugerne og en anbefaling til, hvad man selv kan gøre for at undgå at modtage spam. Under ’Settings’ kan du således indstille, hvem der har mulighed for at sende dig ’Snaps’, og her anbefaler Snapchat, at du vælger ’My friends’ i stedet for ’Everyone’.

Vær dog opmærksom på, at den vejledning ikke løser det aktuelle spam-problem, da de uønskede billeder tilsyneladende bliver sendt fra en vens konto.

Tv2.dk har uden held forsøgt at få en kommentar fra Snapchat.

Har du oplevet Snapchat-spam som beskrevet i artiklen? Skriv gerne en kommentar i feltet herunder.