Sikkerhedsstyrelsen: Pas på livsfarlige mobilopladere

Foto: Polfoto

Smartphones, tablets, laptops og andre bærbare produkter kan være farligt småt brændbart. Mange oplader enhederne om natten - også i sengen - med livsfarlige kinesiske ladere, og det får nu Sikkerhedsstyrelsen til at slå alarm.

Det skriver Metroxpress torsdag.

Eksempelvis kostede det for et par år siden en svensk mor og hendes fire små børn livet. Så galt er det lykkeligvis ikke gået herhjemme, hvor mange køber uoriginale kinesiske opladere til deres elektroniske apparater til en brøkdel af, hvad de originale ladere koster.

I flere netbutikker kan man for eksempel få fingre i en falsk iPhone-oplader for en tyver, mens en original koster det tidobbelte.

Selv om de på overfladen ligner hinanden, er de billige indvendigt noget skrammel, der i værste fald kan bryde i brand, advarer flere skandinaviske myndigheder, herunder Sikkerhedsstyrelsen i Danmark.

Styrelsen har trukket 15 ud af 41 farlige ladere ud af markedet.

- Men langtfra alle farlige strømforsyninger og opladere bliver fjernet, for vi får ikke kendskab til dem, siger Dorthe G. Rasmussen, der er vicekontorchef i Sikkerhedsstyrelsen, til Metroxpress.

Hun vurderer, at især mange unge oplader og opbevarer de bærbare strømslugere i sengen, så de er klart til brug næste morgen.

- Der kan opstå overophedning og dermed brandfare, advarer hun.