Slip for gulvvask med ny GPS-robot

Vil du slippe for at bruge kræfter på at holde dit gulv rent, har producenten iRobot, der står bag den succesrige robotstøvsuger Roomba, muligvis løsningen.

Nu kommer Braava nemlig til Danmark – en helt ny type robot, der ved hjælp af mikrofiberklude holder dit gulv rent. Robotten er let og støjsvag og fungerer på alle hårde gulvtyper, hvorfor den på mange måder kan sammenlignes med en traditionel gulvmoppe.

Efterspørgslen på Braava-robotten er allerede stor herhjemme, oplyser den danske forhandler:

- Det er et produkt, som har været i USA i noget tid, men nu endelig er blevet tilpasset de danske forhold. Det betyder også at vi allerede inden lanceringen har haft rigtig mange danskere på venteliste, siger Jesper Tvilum fra RobotEksperten.dk i en pressemeddelelse.

Har indbygget GPS-system

Braava er som den første robot udstyret med avanceret GPS-system fra amerikanske NorthStar, som blandt andet leverer radar og navigation til skibe. Det betyder, at robotten sammen med den medfølgende navigationsenhed selv finder ud af, hvor i rummet den allerede har gjort rent – og hvor den mangler at køre.

Når gulv-robotten har gennemført den planlagte rute, returnerer den selv til startpositionen og slukker. Skifter du kluden på den under rengøringen, husker den selv, hvor den har kørt, og fortsætter derfra, så snart den er klar igen.

Braava kommer i to forskellige modeller: Braava 320, der fungerer med tørre eller fugtige klude, og Braava 380, der selv tilfører vand til kluden. Modellerne kan både vaske og feje med fugtige mikrofiberklude og kan klare et areal på henholdsvis 75 og 93 kvadratmeter.

Prisen på iRobot Braava starter på 1.999 kroner.