Smukfest: Betal for fadøl med dit armbånd

Nu er det snart helt slut med kontanter på Skanderborg Festival.

Når festivalens omkring 50.000 gæster indtager Bøgeskoven fra onsdag den 7. august behøver de ikke hive kontanter eller dankort op af lommen, når der skal købes øl, mad og andre fornødenheder.

Med en trådløs NFC-chip i armbåndet kan gæsterne nemlig nøjes med at scanne det på de tablets, der er sat op i alle boderne, når de skal handle.

- Gæsterne kan optanke et beløb på deres festivalarmbånd, så de kan betale med deres armbånd ved boderne, siger konceptudvikler og festivalleverandør Kim Godiksen fra Godik i en pressemeddelelse.

I år har både Roskilde Festival og Skive Festival testet den nye pengeløse betalingsform, og det er til gavn for årets Smukfest, vurderer festivalledelsen:

- Systemet har allerede leveret gode resultater på Roskilde Festival og Skive Festival, hvor de kun har oplevet nogle få mindre problemer, som hurtigt blev løst. Som årets sidste store danske festival kan vi glæde os over, at børnesygdommene på systemet er fundet og udbedret, og vi har derfor en klar forventning om, at gæsterne vil opleve nem og hurtig betaling, siger regnskabschef Per Langpap fra Skanderborg Festival.

Fire tons byttepenge skal være fortid

Skanderborg har de seneste 10 år drømt om at fjerne kontanter helt fra festivalen og ser derfor frem til at teste den nye betalingsløsning i år.

- Jeg vil have kontanterne væk fra min bøgeskov. Fire tons byttepenge cirkulerer på festivalen, og det er fuldstændig vildt så mange penge, vi transporterer væk fra pladsen hver nat. Den usikkerhed vil jeg gerne til livs. Vi afprøver først den nye betalingsform i år, fordi vi først nu har fundet den rette teknologi, som understøtter de høje danske sikkerhedskrav, siger Per Langpap.

Den nye teknologi skal således skabe en mere sikker festival samt skære ned på betalingstiden og dermed undgå lange køer foran de forskellige boder. NFC-teknologien kan på de opstillede tablets gennemføre transaktioner på under et sekund, og det er væsentligt hurtigere, end dankorttransaktioner på traditionelle betalingsnetværk kan klare.

Det er selskabet Panasonic, der leverer tablets – eller toughpads - til alle boderne, og ifølge leverandøren af betalingssystemet, Kim Godiksen, er de også valgt, fordi de kan tåle både mudder og ølsjatter – og så kan skærmen aflæses selv i højt solskin.