Smukfest klar med årets festival-app

Er du en af de 40.000 gæster, der til august har planer om at lægge vejen forbi Bøgeskoven i Skanderborg, bør du overveje at hente årets officielle festival-app ned på mobilen.

Og det kan du gøre allerede nu, for app’en er netop blevet frigivet til iOS og Android, og for tredje år i træk er det de aarhusianske app-udviklere fra Apptitude, der står bag.

- Med appen har man langt flere muligheder, end man har med et trykt program. Alt, hvad man behøver at vide om festivalen, er således lige ved hånden via app'en, siger Thomas Scherning, der er direktør i Apptitude, i en pressemeddelelse.

- Det er meget nemmere, mere fleksibelt og mere tilgængeligt at have alle informationer samlet et sted, på sin mobiltelefon i forhold til at have det i et tykt program. Det mister man alligevel på et tidspunkt.

Integration af sociale medier

App’en kan både være brugbar før, under og efter festivalen og giver dig mulighed for at se hele årets program med alle spilletiderne, ligesom du kan læse om de optrædende bands og solister og få smagsprøver på deres musik via WiMP. Desuden kan du dagligt holde dig opdateret med nyheder fra Festival TV.

Som noget helt nyt i år er billedtjenesten Instagram også integreret i Smukfest-app’en, og det betyder, at du kan uploade og dele dine billeder blot ved at bruge det officielle hashtag #smukfest. Desuden gør integrationen med Facebook, at du kan checke ind i teltlejre, på barer, ved madboder, bag bøgetræet eller andre mystiske steder, så du kan dele dine Smukfest-oplevelser med Facebook-vennerne.

Forventer mange tusinde downloads

Med henholdsvis 40.000 og 50.000 downloadede Smukfest-apps i 2011 og 2012 er forventningerne til årets app skyhøje, forklarer Thomas Scherning:

- Vi har fået enormt god feedback på app'en de sidste to år. Både fra officielt hold og fra festivalens gæster har der været stor opbakning til den. Og i år har vi gjort den endnu bedre, så jeg både tror og håber på, at årets Smukfest-app bliver en lige så stor succes.

Desuden oplyser Smukfest på den officielle webside, at både strøm og internet er tilgængeligt i hele området, så brugerne skulle have masser af muligheder for at gøre brug af app’en under festivalen.