Snart kan du logge anonymt ind med Facebook

Dit privatliv har længe været et stort og meget ømtåleligt emne for Facebook. Hvis ikke man deler noget, får man heller ikke meget igen. Specielt har det tidligere været et problem for brugere på Spotify, at man skulle bruge sine Facebook-informationer for overhovedet at få adgang til tjenesten.

Både fordi alt hvad man gjorde på tjenesten blev delt på Facebook, men også fordi, at de informationer du havde delt på Facebook, også blev tilgængelige for Spotify.

Facebook ved det er et problem

Men sådanne problematikker er Mark Zuckerberg også opmærksom på, og med magten over 1,3 milliarder brugere, så gælder det om at finde en hårfin balance.

- Vi ved, at nogle mennesker er bange for at trykke denne blå knap. Det er noget af det mest almindelige feedback, vi får på vores platform. Hvis man ikke har tillid til de apps, ønsker man ikke at dele ting med. Så sidste år gjorde vi noget ved tilladelserne til apps. Det hjalp folk med at få tillid til den blå knap og logge ind i apps, sagde Mark Zuckerberg fra scenen i San Francisco til deres årlige udviklerkonference f8.

Han annoncerede samtidig deres nye anonyme Facebook-login, der betyder, at man stadig kan bruge sine Facebook informationer til at logge ind, men dit navn og informationerne bagved bliver ikke delt. Det er til ære for brugere, der ikke har følt det behageligt, at logge ind med FB og vide, at informationerne blev delt vidt og bredt.

Mere anonymt er det heller ikke

Det anonyme login er dog ikke mere anonymt end at Facebook stadig indsamler enkle data for hvilke apps, man bruger. Informationer som Facebook kan bruge til at personliggøre din Facebook-oplevelse og at rette reklamer i din retning.

Hvis ikke man har noget mod at logge ind med det mere åbne Facebook Login, så har Facebook også gjort det noget mere overskueligt, at vide hvad man egentlig deler på netværket og med tjenesten, man logger ind på.

Når man første gang logger ind får man en oversigt over hvad man egentlig deler. Herfra kan man så slå ting fra eller notere informationer.

- Ved at give folk mere magt og kontrol, får de også tillid til flere apps, sagde Mark Zuckerberg.

I første omgang kommer det anonyme login til udvalgte apps, som blandt andet Flipboard, men de siger, at det vil blive mere bredt over flere tjenester og apps inden for de kommende måneder.

Giver det dig mere tryghed og tiltro til trejdeparts apps og tjenester?