Sommeren giver boom i smartphone-skader

iRep.DK har registreret en vækst på 25 procent i antallet af smartphone-reparationer i forhold til samme periode sidste år. Foto: TV 2

Sommermånederne er traditionelt en travl tid for landets smartphone-reparatører, og i år er ingen undtagelse.

Tværtimod oplever en af landets førende reparatører af smartphones og tablets, iRep.DK, at det vælter ind med defekte telefoner, som skal repareres.

- Vi oplever uden tvivl en stigning. Selvom vi kun er midt i sommerperioden, har vi lige i øjeblikket en vækst på 25 procent i forhold til sidste år, siger Kenneth Goldy, der er administrerende direktør i iRep.DK, til tv2.dk.

- Om stigningen alene skyldes det gode vejr herhjemme, som gør, at folk er mere ved stranden, kan jeg ikke sige. Der er jo også kommet nye kunder til siden sidste år.

iRep.DK, der dagligt fikser cirka 150 enheder på landsplan, oplever normalt en stigning på 30 procent i antallet af reparationer i juni, juli og august sammenlignet med årets øvrige måneder.

- Folk er aktive i løbet af sommeren, dyrker sport, rejser og tager ud og besøger seværdigheder, og når man er mere ude af huset, er der større risiko for, at man taber sin enhed, forklarer Kenneth Goldy.

Sommer-boomet kan også mærkes hos forhandleren Humac, der har egne serviceværksteder til reparation af iPhones.

- Vi ser helt klart en stigning i reparationer om sommeren. Vi har dog relativt få sager endnu, da det stadig er industriferie. Men når den slutter, vælter det ind med telefoner, som har været med på ferie, siger Michael Bech, der er direktør i Humac, til tv2.dk.

Ifølge reparatørerne er der typisk tale om vandskader forårsaget af hav-, pool- eller toiletvand, støvskader og skader, hvor telefonen er blevet tabt, og skærmen er flækket.

Selvom man måske ikke skulle tro det, er vandskader, der skyldes, at folk hopper - eller bliver skubbet - i vandet med telefonen i lommen på badeshortsene, langt fra et ualmindeligt syn.

Faktisk sker det så ofte, at Kenneth Goldy ligefrem kalder det ”en klassiker”.