Sony sælger sin pc-forretning

Foto: Scanpix

Den er gal med indtjeningen i japanske Sony.

Elektronikkoncernen kæmper for at holde fast i markedet i en tid, hvor det er blevet sværere at sælge computere, og hvor Japans elektroniksektor, der i årtier gav verden tv-apparater og stereoanlæg, er i hård konkurrence om mere moderne elektronik med kæmper som amerikanske Apple og Samsung fra Sydkorea.

Sony meddeler, at det er ramt af et underskud på over en milliard dollar, over 5,5 milliarder kroner, og derfor har elektronikgiganten indgået en aftale om at sælge den division, der fremstiller VAIO-computere, til en japansk investeringsfond.

Sony har ikke offentliggjort detaljer i salget, men aftalen betyder, at Sony stopper med at udvikle flere pc-produkter, samt at 5.000 arbejdspladser nedlægges.

Choknyheden i Japan kommer en uge efter, at ratingselskabet Moody's nedgraderede Sony til at være meget risikofyldt. Moodys sagde, at Sony, der blandt andet er kendt for sine Bravia-tv, smartphones og PlayStation, har langt endnu for at rette op på økonomien.

I sin meddelelse torsdag siger Sony, at det ved at nedlægge de mange arbejdspladser vil spare en milliard dollar fra begyndelsen af 2015. Af de 5.000 arbejdspladser, der nedlægges, vil de 1.500 blive fjernet i Japan, mens resten så nedlægges i andre lande.

Nedlæggelsen er bundet op på den skrantende produktion af tv og computere, og Sony siger, at en del af de fyrede ventes ansat af de ny ejere af VAIO.

/ritzau/AFP