Sonys nye topmodel er krympet

På forbrugerelektronikmessen IFA i Berlin tidligere på året præsenterede den japanske elektronikgigant Sony sin nyeste topmodel Xperia Z1, der kan prale af at have et af markedets bedste mobilkameraer.

Nu har topmodellen fået en lillebror kaldet Xperia Z1F, som i disse dage bliver lanceret i hjemlandet Japan. Z1F er nærmest identisk med Z1 – og er ligeledes også vandtæt - men er dog betydeligt mindre i størrelsen, skriver The Verge.

Mens Xperia Z1 har en fem tommer stor skærm med en opløsning på 1.920 x 1.080 pixels, er lillebroren udstyret med en 4,3 tommer stor skærm med en 1.280 x 720 pixels opløsning. Det er ikke meget større end de nye iPhones, så en decideret mini-smartphone er der ikke tale om.

Indmaden i Z1F er nærmest identisk med Z1: 2,2 GHz quad-core-processor af typen Qualcomm Snapdragon, to gigabyte RAM og 16 gigabyte intern hukommelse med mulighed for udvidelse i form af microSD-kort. Batteriet er dog en smule mindre i den nye, mindre model.

Sony har i Xperia Z1 valgt at fokusere benhårdt på at skabe et af markedets bedste mobilkameraer, og det er da også på papiret lykkedes, hvis man ser bort fra Nokia Lumia 1020, der er i en klasse for sig selv. Xperia Z1F er udstyret med samme kamera på hele 20,7 megapixel.

Xperia Z1F er indtil videre kun tilgængelig i Japan gennem operatøren NTT Docomo. Det er endnu usikkert, hvorvidt den rammer det europæiske marked på et tidspunkt.