Sonys topmodel får stærk lillebror

På forbrugerelektronikmessen IFA i Berlin i efteråret 2013 præsenterede den japanske elektronikgigant Sony Android-topmodellen Xperia Z1, der er udstyret med et af markedets bedste mobilkameraer.

På CES, der i disse dage løber af stablen i Las Vegas, har den anmelderroste Xperia Z1 så fået en lillebror, Xperia Z1 Compact, der er udstyret med en langt mindre skærm på 4,3 tommer modsat Z1’erens fem tommer.

- Ligegyldig hvilken størrelse, du foretrækker fra Z-familien, behøver du aldrig gå på kompromis med hverken kvalitet, ydeevne eller brugeroplevelse. Xperia Z1 Compact er en livlig og stærk udfordrer, der vil give konkurrenterne i samme størrelsesorden kamp til stregen i 2014, siger Morten Johansen, der er marketingchef i Sony Mobile, i en pressemeddelelse.

Xperia Z1 Compact er – ligesom sin storebror og flere andre af selskabets smartphones og tablets – vandafvisende, og derudover er den udstyret med det samme kraftfulde kamera på svimlende 20,7 megapixel som Z1’eren.

Kameraets billedsensor er langt større end den, der sidder i størstedelen af de konkurrerende smartphones på markedet, og ifølge Sony svarer den til de store sensorer, der findes i mange af selskabets digitalkameraer. Med Xperia Z1 Compact er det muligt at tage relativt skarpe billeder i ringe lysforhold.

Den nye smartphone er desuden nærmest identisk med Xperia Z1F, som blev lanceret i Sonys hjemland Japan i oktober sidste år.

Sony Xperia Z1 Compact fås i sort, hvid, pink og limegrøn, når den lander på de danske butikshylder i februar 2014. Sony har endnu ikke oplyst detaljer om den danske pris.