Spritnyt Android: Så stort spring tager Google

Til efteråret kommer Google med et nyt styresystem til deres smartphones og tablets kaldet Android L. Det fokuserer på fornyelser i både det visuelle og i features.

Men mest tydeligt er den visuelle stil med en ny brugerflade kaldet Material Design, der vil være en elegant sammenkobling mellem mobile enheder, computeren og deres nye ure. Altså ét design på tværs af alle enheder.

Det vil være et design med mere luft. Åbne områder i brugerfladen gør det let at se på, og det har en mere enkel stil, som læner sig meget op af Google Now. Informationsbokse dukker op og forsvinder, når de ikke længere skal bruges og det hele virker generelt meget frisk og anderledes.

Tjek videoen af Material Design eller hop forbi Googles nyoprettede webside, der fokuserer på selve designet og brugerforståelsen. En webside der er lavet, så udviklerne bedre kan forstå brugerfladen og derved lave apps til den.

Multitasking og bedre søgning

Android L byder også på konkrete nyheder som bedre multitasking, hvor man nemt kan hoppe ind og ud mellem apps og funktioner. Det skulle hjælpe din hverdag og er i dag mere eller mindre udbredt på Samsungs og LGs smartphones.

Ligeledes vil der være en nemmere måde at låse ens mobil op. Hvis mobilen har en enhed tilkoblet, som et headset, et smartwatch eller et fitnessarmbånd, så behøver man ikke trykke adgangskoden. Din personlige adgang er allerede blevet verificeret gennem den tilkoblede enhed.

Og endelig så bliver søgningen langt bedre, hvor man blandt andet kan søge efter en restaurant direkte fra mobilens søgefelt, og hvis du så har en restaurants-app installeret på computeren, bruger den også den til at søge i. På den måde udnytter man hele mobilens flade af apps og dybde til at finde hvad man leder efter.

Android L vil komme til både smartphones, tablets og endda biler, som er Googles næste skridt. Her vil man kunne styre sin mobil udelukkende via stemmen, som Android-brugerne for længst har vænnet sig til i USA.

Vi glæder os til at se hvor bredt Android L egentlig bliver lanceret, når det første gang skal dukke op til efteråret.