Stor fremgang for Windows Phone

En frisk rapport fra Kantar Worldpanel ComTech viser, at Microsofts indsats for at stjæle markedsandele fra Apple og Google langsomt er ved at bære frugt.

På blot et år er Windows Phones markedsandel på fem store, europæiske markeder, i USA samt i Australien fordoblet, og i Italien har Microsoft formået at overhale iOS i udbredelse. Her var 13,7 procent af alle solgte smartphones med Windows Phone, mens iOS røg ned på en tredjeplads, da salget i forhold til samme periode i 2012 dalede fra 14,2 procent til 10,2 procent.

I tredje kvartal af 2013 var mere end hver tiende solgte smartphone i Storbritannien, Italien, Frankrig og Australien en Windows Phone-enhed og i snit lå der Windows Phone på 9,8 procent af samtlige smartphones i Tyskland, Storbritannien, Frankrig og Spanien.

Noget mere trægt går det i USA, hvor salget kun er steget fra 2,7 procent til 4,6 procent af de solgte smartphones.

Android sidder tungt på tronen

Overordnet set er der dog ingen tvivl om, at det er Android, der sidder på smartphonetronen globalt, da Googles styresystem ligger på næsten tre ud af fire solgte smartphones i kvartalet. Stærkest står de i Spanien, hvor 90% af alle smartphones har Android som styresystem.

Microsoft skal altså stadig kæmpe for markedsandelen, men en fordobling af udbredelsen til næsten ti procent på fem store, europæiske markeder er bestemt et skridt i den rigtige retning. Og da salget af iOS-enheder på de fem markeder er faldet fra 16,8 til 14,6, så kunne Windows Phone potentielt godt udfordre Apple, hvis de kan holde væksten. På de samme markeder har Android haft en vækst fra 67,7 til 71,9 procent af de solgte smartphones.

Kilde: The Next Web