Street Views danske chauffør: Danskerne smiler… med begge ender

Street Views-Opel kører kun om sommeren. Google vil kun have sommerbilleder på Streetview. Foto: TV 2

Anker Norup kører hver dag denne sommer for Google og affotograferer gader og stræder.

- Det er sjovt, som danskerne reagerer, når de ser Google-bilen med kameraet på taget komme kørende. Særligt håndværkere smider ofte bukserne og viser deres bare røv, eller vinker eller smiler, forklarer Anker Norup fra bilen i dag.

Derudover oplever Anker Norup fra forsædet i den farverige Opel et væld af danskere, der vinker eller spørger, om han ikke lige kan komme igen en anden dag.

Netop fordi der er så mange reaktioner på bilen, holdes det hemmeligt, hvor præcist bilen skal køre i dag.

- Der er sådan set ikke så meget mystik over det – vi vil bare gerne fotografere gaderne, som de ser ud og helst uden alt for mange, der står med løftede arme….eller baller, forklarer talskvinde for Google i Danmark, Christine Sørensen til TV 2 i dag.

Anker Norup har dog også oplevet at folk beder ham om, at lade være med at fotografere. Og Google får da også henvendelser fra danskere, som er blevet fotograferet, men som ikke ønsker at være at finde på den offentligt tilgængelige internetside.

Anker Norup fik tjansen med at køre for Google. Han ser hver dag håndværkere smide bukserne, når han kommer forbi.

- Hvis folk henvender sig, og ikke bryder sig om, at de er kommet med på et billede, fordi vores fotobil er kørt forbi dem, så kan vi slette dem i langt de fleste tilfælde, forklarer talskvinde for Google, Christine Sørensen til TV 2.

Internetudbyderen har derudover software der automatisk registrerer ansigtstræk, som så bliver slørede, så folk ikke så let kan genkendes.

- Det kan så give problemer med statuer, som vi flere gange har oplevet har fået deres ansigt sløret, og det er jo så heller ikke meningen, forklarer Christine Sørensen fra Google.

På verdensplan er der nu kørt 9,5 mio. km for at lave de mange optagelser til Google Street View, og Google anslår at der på verdensplan er ca. 1 mia. brugere.